Ezzel a trükkel oldom meg a cipővásárlást gyerek nélkül

Borítókép: Ezzel a trükkel oldom meg a cipővásárlást gyerek nélkül Forrás: Getty images
Ha van idegtépőbb tevékenység, mint télen bakancsot venni a gyereknek, az az, ha kettőnek kell és muszáj őket magaddal vinni. Nyűgősek, melegük van és teljesen feleslegesnek tartják az egészet. Amúgy teljesen egyetértek velük, valóban borzalmas hercehurca ez gyerekkel, pláne többel ugyanakkor ki az aki próba nélkül meg mer venni a gyerekének egy rendes bakancsot? Én! Ugyanis kidolgoztunk egy jó taktikát itthon, aminek köszönhetően nem kell magammal vinnem egyiküket sem.

Kinek ne lenne ismerős a nagy téli-tavaszi cipővásárlás. Tologatjuk egy ideig, de előbb- utóbb elérkezik a pillanat, amikor a gyereket vagy gyerekeket egy szép óvodai nap után a kocsiba betesszük és elvisszük cipőt próbálni. Fohászkodunk, hogy jó napjuk legyen, ne legyenek éhesek, fáradtak, de természetesen melegük az lesz és előbb utóbb teljesen megunják a próbálgatást, keresgélést. És teljesen igazuk van.

Természetesen, mint minden dolgozó szülőnek nekem sincs időm előre bemenni a boltba és megnézni pár fazont előre, ugyanakkor a gyerekeim kifejezik, ha valami nem tetszik nekik, így ezzel még elbíbelődhetnénk egy darabig ha és amennyiben velem lennének. De nincsenek. Mégis már jópár szezon óta 100% sikerrel veszem meg a jó méretű cipőt egy aprócska trükknek köszönhetően.

Mielőtt elérkezik a pillanat, hogy elinduljak a gyerekeimnek cipőt venni, megkérem őket, hogy álljanak rá egy papírlapra. Természetesen tudom, hogy nem találtam fel a spanyolviaszt ezzel, de utána nem kettő tappancs rajzzal mászkálok a plázák emeletei között, hanem a sarok és a nagylábujj közötti területet lemérem és vágok magamnak egy ugyanolyan hosszú zsinórt, amit aztán magammal viszek a pénztárcámban. Így amikor megtetszik egy cipő és van is a méretükben, bele tudom tenni a zsinórt a cipő belsejébe, a belső talphosszhoz és meg tudom nézni, hogy jó-e a cipő, hordható-e vastag zoknival vagy akár kettő szezont is kibír a kis lábukon.

Ezzel az aprócska trükkel megspórolom magamnak a felesleges köröket, hiszen egy kiválasztott cipőt kapnak, ők nem tudnak válogatni és nemtetszést kifejezni, továbbá nem kell végig szenvedni a cipőpróbálgatást hanem egy kész, kiválasztott fazonnal találkoznak, amikor eljön az ideje.

Nem csak az idegörlő pillanatok öregíthetnek bennünket, hanem káros beauty szokások is. Nézegesd meg galériánkat, amiből megtudhatod, melyek ezek.