Ezzel a pofonegyszerű trükkel szerelte le a hisztis gyerekét

Borítókép: Ezzel a pofonegyszerű trükkel szerelte le a hisztis gyerekét Forrás: Pexels/Phil Nguyen
Mi köze egy darab krumplinak a hisztikezeléshez? Avagy mi mindenre lehet jó egy szimpla konyhai trükk; az elsózott étel megmentésén túl.

Már megint rajtad a világ szeme; a gyereked a bolt közepén, a padlón keresztbe fekve műsorozik, mert éppen a nyolcadik sellőpónit, kisautót, nyalókát, bármit nem tetted a kosaradba? Hiába a szép szó, a hegyi beszéd, sokat látott szülő tudja, mindezekkel az adott pillanatban vajmi keveset ér.

Ismeritek az úgynevezett krumplis trükköt? Amivel az elsózott étel megmenthető? Az egyik legismertebb konyhai praktika szerint ugyanis elég egy krumplit dobni az elrontott ételbe, ami belefőve felszívja a sót és megoldja a kellemetlen helyzetet. Ezt a fortélyt fűzte tovább egy találékony apuka, aki hirtelen ötlettől vezérelve elhatározta; a módszert beveti a hisztis háromévesüknél, akivel egész egyszerűen már nem tudtak mihez kezdeni.

„Kissé szarkasztikus apa-fejemmel azt gondoltam, miért is ne működhetne a gyereknél is. A következő alkalommal, amikor a kisfiam elkezdett otthon raplizni, megkértem, hogy hagyja abba, ne legyen már ennyire „besózva”. Aztán megkerestem a legeslegnagyobb méretű krumplit, amit otthon találtam és a kezébe nyomtam azzal, hogy addig nem teheti le, amíg meg nem nyugszik. Amíg nem szedi össze magát annyira, hogy ismét szépen tud velünk beszélni. Eleinte furcsállotta, de megmondtam neki, hogy semmiképp se teheti le a darab zöldséget addig, amíg nem képes lehiggadni, szép csöndben. Képzeljétek, bevált!” – számolt be a furfangos apuka.

Mit gondolsz? Te kipróbálnád a sajátos módszert? No nem a konyhában.

Kíváncsi vagy, mi az az 5 dolog, amit nem tesz meg a magas érzelmi intelligenciájú szülő, ha hisztizik a gyereke? Galériánkból megtudhatod!