Felrobbant a TikTok az anyuka videójától, aki másodpercek alatt altatja el a babáját - sírás nélkül!

Borítókép: Felrobbant a TikTok az anyuka videójától, aki másodpercek alatt altatja el a babáját - sírás nélkül! Forrás: Unsplash.com/Jonathan Borba
Egy pici baba elaltatása nem mindig egyszerű kihívás, főleg akkor, ha túlságosan fáradt és nyűgös. Nem véletlenül hasított akkorát a legnagyobb videómegosztón annak az anyukának a posztja, amiben egy, állítása szerint tuti biztos trükkről rántja le a leplet.

Már ahhoz is túl fáradt és nyűgös, hogy elaludjon, pedig mindent megtettél ennek érdekében: meséltél, énekeltél, ringattad, de amint letetted volna, a nyűglődés csak folytatódott, mintha mi sem történt volna. Ismerős? Neked volt, van jól bevált módszered, hogyan nyugtasd le és altasd el a babádat, viszonylag rövid idő alatt?

Úgy tűnik, ez az anyuka megtalálta a „tutit”; a trükköt pedig - amihez ráadásul semmiféle különleges dolog nem szükséges - nem is tartotta magában. A végtelenül egyszerű praktikáról a TikTokon közzétett videójában rántotta le a leplet, melyben az is kiderül, hogy csupán egy kis babasapka az, ami mindenképpen kell hozzá.

„Egyszer láttam ezt a módszert valahol és gondoltam, teszek egy próbát a kisfiamon. Fogtam a kis sapkáját és ráadtam, majd, amikor már borzasztóan fáradt volt és csak ment a küzdelem az elalvásért; a homlokánál egyszerűen csak egy kicsit lejjebb húztam a sapit úgy, hogy eltakarja a szemeit. Elképesztő volt látni, hogy gyakorlatilag másodpercek alatt működésbe lépett a dolog; a kicsikém szinte azonnal álomba merült!” – mondja az anyuka, akinek videóját több, mint 140 ezren megnézték már a videómegosztón.

A TikTok felhasználók többsége nem győzött hálálkodni a tuti tippért, sokan azt is megírták, hogy ezt a módszert már az ő szüleik is alkalmazták rajtuk; teljes sikerrel. „Már 28 éves vagyok, de a mai napig csak úgy tudok elaludni, ha a takarót a szememre húzom” – tette hozzá az egyikük.

A módszertől azonban nem mindenki volt elragadtatva; sokan aggodalmuknak adtak hangot, hogyan hagyhat valaki egy sapkában elaludni egy csecsemőt; hiszen az fulladásveszélyes. Az édesanya ugyanakkor több ízben igyekezett nyomatékosítani, hogy a kis sapka csak addig szükséges, amíg a pici el nem alszik és hogy egy szóval sem mondja sehol, hogy azt hosszabb időre rajta is kellene hagyni a baba fején. Ez csak egy egyszerű kis praktika a könnyebb elalvásért, semmi több” – mondja Leah.

Galériánkban 10 tanácsot olvashatsz babaalvás-szakértőtől, hogy jobban aludjon a kicsi