Így varázsold újra fehérré a tornacipődet!

Borítókép: Így varázsold újra fehérré a tornacipődet! Forrás: Getty
Fesztiválok, játszótér, városi kirándulás - a fehér cipő igen igényes darab és sok pornak, piszoknak van kitéve nap, mint nap. Íme egy könnyen elkészíthető házi recept, amivel újra hófehérré varázsolhatod a cipődet!

A nyár a fehér tornacipők ideje – bár én is télen is előszerettel hordom ezeket a darabokat! No de nyáron is nehezített a pálya – főleg Anyaként a játszótéri homokozások és sarazások által.


Ezért kifejlesztettem, addig – addig kísérleteztem, míg nem találtama tökéletes összetevőket, ahhoz hogy fehérre varázsoljam a tornacipőm!

A jó hír, hogy az összes alapanyag könnye beszerezhető és olyan alapanyag ami sem az otthonunkra se a környezetre nem ártalmas.

Amiket be kell szerezned:

  • Szódabikarbóna
  • Marseille szappan
  • Oxigénes fehérítő
  • Cipő pucoló kefe (vagy egy régi fogkefe is megteszi)
  • Szivacs vagy tiszta rongy az áttörléshez
Forrás: Földi Barbara
Amire szükséged lesz

Hogyan tovább?

Keverj ki egy evőkanál szódabikarbónát, egy evőkanál oxigénes fehérítővel egy kis vízzel paszta (fogkrém) állagúra. Amíg elvegyül, addig a Marseille szappannal jól dörzsöld be cipőn a piszkos részt – majd öblítsd le vízzel.
Ezek után kend rá a szódabikarbónás pasztát és hagyd rajta pár órát – hadd dolgozzon az oxigénes fehérítő. Bő vízzel öblítsd le és utána és a legfontosabb, hogy tegyétek ki napra, mert a napfénynél nincs jobb fehérítő!

Ha vászon, akkor szárításkor tegyél bele sámfát, hogy tartsa a formáját!
Használd bátran egészen a következő játszóterezésig!

Galériánkban pedig szuper tornacipőket találsz!