JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Ez az idényzöldség nemcsak az immunrendszert erősíti, de a memóriát is javítja: 6 jótékony hatása az egészségre

Borítókép: Ez az idényzöldség nemcsak az immunrendszert erősíti, de a memóriát is javítja: 6 jótékony hatása az egészségre Forrás: Polina Kovaleva/Pexels
A tavasz egyik legnépszerűbb idényzöldsége a fejes saláta, mely rengeteg ínycsiklandó étel mellé lehet kiváló kiegészítés. Azonban azt sokan nem is tudják, hogy rengeteg egészségügyi előnye, jótékony hatása van ennek a fantasztikus zöldségnek. Az alábbiakban pedig el is mondjuk, hogy miért érdemes sokat fogyasztani belőle.

Ugyan általában egész évben kapható, mégis szezonjában a legízletesebb a fejes saláta, mely talán a legfinomabb zöldség a salátafélék között. Azonban, ami miatt még sokkal vonzóbb számunkra ez az étel, hogy fogyasztása rengeteg jótékony hatást gyakorol a szervezetünkre, köszönhetően annak, hogy tele van antioxidánsokkal, vitaminokkal, jótékony tápanyagokkal.

Forrás: SHVETHS productions/Pexels

A fejes salátát elsősorban nyersen fogyasszuk, ez pedig azért is különösen fontos, mert a nyers zöldségek sokkal több tápanyagot megőriznek, mint azok, melyeket megfőznek (kivétel az ebben a cikkben találhatók!). Szintén érdekesség, hogy a saláta 95%-ban vizet tartalmaz, azonban a maradék 5%-ban nagyon értékes tápanyagokban gazdag. De nézzük, is pontosan milyen jótékony hatásai vannak ennek a fantasztikus zöldségnek.

A fejes saláta 6 jótékony hatása!