Te kit támogatsz adód 1%-ával? Válaszd a csepeli fiatalok útját egyengető Kompánia Alapítvány!

Borítókép: Te kit támogatsz adód 1%-ával? Válaszd a csepeli fiatalok útját egyengető Kompánia Alapítvány! Forrás: PR
A Kompánia Alapítvány több mint 26 éve dolgozik azért, hogy a dél-pesti régióban a 7-24 éves fiatalok ne kallódjanak el, találják meg az útjukat, úgy, hogy ők maguk is tesznek érte...

9500 – a főváros dél-pesti régiójában ennyien vannak a nélkülöző, a többféle hátránnyal küzdő gyermekek. Ez a régióban minden ötödik általános iskolás korú gyermeket jelenti. Nap mint nap azért dolgoznak, hogy a nehéz sorsú gyerekek képesek legyenek a hátrányaikat ledolgozni, és kompetens felnőttekké válni. Mindezt szakemberek segítségével, többek között közösségi terek kialakításával és egyénre szabott fejlesztéssel érik el.

Forrás: PR

Jelenleg két program keretében zajlik a fejlesztés: A Kompánia Tanodában az iskolarendszerben nehezen, illetve rosszul teljesítő 7-16 éves gyermekek számára biztosítanak egyénre szabott, komplex fejlesztést, immár 11 éve. A tanulástámogatás mellett olyan lehetőségeket biztosítanak számukra, melyeket ők társadalmi státuszukból adódóan nem érhetnek el (pl. gyerekjóga, angol nyelvtanfolyam, digitális kompetencia fejlesztés, szabadidős programok, nyári tábor stb.), gyógypedagógust és pszichológiai tanácsadást. Munkájuk eredményeképpen 700 gyermeknek segítettek már az oktatási hálón belül maradni, felsőbb osztályba lépni és középiskolában továbbtanulni.

Forrás: PR

A Kompánia Alterban több mint 16 éve a függőséggel érintett fiatalok széles körű elérését és támogatását végzik. A szolgáltatás anonim és alacsonyküszöbű, ami azt jelenti, hogy a fiatalok akár nevük közlése nélkül is segítséget kaphatnak. Azért dolgoznak, hogy megelőzzék a szenvedélybeteggé válást, és hogy a már szerhasználattal érintett fiatalok állapotuknak megfelelő segítséget kapjanak.

A tavalyi évben 2000 alkalommal nyújtottak így segítséget. A szakmai elismeréseken túl leginkább arra büszkék, hogy a gyerekek és fiatalok körében menő tanodásnak és menő alteresnek lenni. Szeretnek hozzájuk járni, náluk barátokra, segítőkre, egy befogadó közegre találnak.

Forrás: PR

LEGYÉL TE IS 1% KOMPÁNIÁS! IDÉN TAVASSZAL AZ ÉVA MAGAZIN AZ ALAPÍTVÁNY 1% KAMPÁNYÁT TÁMOGATJA.

Forrás: PR

Köszönjük, ha te is hozzájárulsz a gyerekek fejlődéséhez adód 1%-ának felajánlásával!

Válaszd a Kompánia Alapítványt, adószámunk: 18087097-1-13
A szervezet honlapján a gyerekek által készített videó segíti a felajánlásokat: www.kompania.hu/tamogatom