Nem csak a melegtől lesz kellemetlen a testszag: ételek, amelyek rontanak a helyzeten

Borítókép: Nem csak a melegtől lesz kellemetlen a testszag: ételek, amelyek rontanak a helyzeten Forrás: Frederic Cirou/Getty Images
Közeledik a nyár, lassan beköszönt a tikkasztó meleg, ez pedig sajnos azzal is együtt jár, hogy egyre jobban fogunk izzadni a hőségben. Meglepő, de az, hogy milyen a tested illata, többek között attól is függ, hogy milyen ételeket eszel. Bizony vannak olyan élelmiszerek, amelyek nem feltétlen az illatozásodat szolgálják, sőt kifejezetten kellemetlenné teszik a testszagot. Mutatjuk is, melyek ezek!

Sajnos a nyári meleg hátránya, hogy hiába figyelünk fokozottan a higiéniára, akkor is előfordul, hogy kellemetlen testszagunk lesz a nap végére. Erről természetesen sok esetben abszolút nem tehetünk, azonban bizonyos elővigyázatosságokkal tehetünk az ellen, hogy ne kerüljünk kellemetlen helyzetbe.

Forrás: Notino
A nagy hőségben érdemes lehet a Dove Original dezodorát választanod. Kattints a részletekért!

Mitől függ a testszag?

Alapvetően a testszagot számos tényező befolyásolja. Függ a nemtől, az életkortól és a genetikától, de olyan tényezők is befolyásolhatják, mint a hormonváltozások, különböző gyógyszerek, menstruációs ciklus és az étkezés.

Furcsának tűnhet, de az egészséges ételek között is akadnak olyanok, amelyek bizony kellemetlenné tehetik a testszagot. Azonban azt nem ajánljuk, hogy teljesen száműzd ezeket az ételeket az étrendedből, hiszen rengeteg jótékony hatásuk van, csupán érdemes számolnod azzal, hogy amennyiben ezeket fogyasztod, előfordulhat, hogy kellemetlen izzadtságszaggal szembesülsz.

Forrás: Notino
Az izzadásmentes hétköznapok érdekében válaszd a Nivea Fresh Pure termékét. Kattints a részletekért!

A hétköznapokban talán nincs is olyan nagy jelentőségük, de ha valamilyen fontos eseményre (például prezentációra, családi vendégségre, randevúra) készülsz, ami miatt egyébként is izgulsz, akkor az aznapi menüd összeállításakor nem árt ezt a "mellékhatást" is figyelembe venni. Az izgatottság egyébként is fokozza ugyanis a verejtékmirigyek aktivitását, amin tovább ronthatnak bizonyos élelmiszerek.

Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat az ételeket, amelyektől kifejezetten kellemetlenné válhat a testszag: