5 étel, ami memóriaturbóként hat az agyadra

Borítókép: 5 étel, ami memóriaturbóként hat az agyadra Forrás: Unsplash/Pablo Merchan Montes
A táplálkozásunk minősége nagymértékben meghatározza a testünk működését: vannak ételek, amelyek rendszeres fogyasztásával energikusabbak, fittebbek, egészségesebbek leszünk és az agyunk működését is serkentik. Íme 5 étel, amit minden nap érdemes beiktatni az étrendünkbe, mert nemcsak a szellemi frissességünk megőrzésében segítenek, de valódi memóriaturbóként is hatnak!

Míg bizonyos ételek – például a cukor, a többszörösen feldolgozott, tartósítószerekkel, ízfokozókkal, mesterséges aromákkal dúsított élelmiszerek – kifejezetten károsan hatnak a testünkre, addig mások pont arról gondoskodnak, hogy szervezetünk olajozottan működjön. A híres orvos, Paracelsus már a 16. században megmondta: „a halál a belekben lakozik”, azaz az egészségnek, a szervezet egyensúlyának alapja és lehetősége az emésztőrendszerünkben van. Az egészséges táplálkozás mindennek az alfája és omegája, többek között az étrendünk minőségén múlik, hogy szervezetünk mennyire használódik el az évek során, mennyire érezzük magunkat fittnek és energikusnak és a legújabb kutatások szerint ezen múlhat az is, milyen memóriával büszkélkedhetünk.

Forrás: Pexels/Andrea Piacquadio

Következzen 5 étel, amit minden nap érdemes fogyasztani, mert igazi memóriaturbóként hatnak, nem is beszélve egyéb jótékony hatásaikról!