Az egészséges bélflóra nyomában – Mikrobiom, és egyéb bélügyek Dr. Suga Boglárka gasztroenterológus szakorvossal a Testkép podcastben

Borítókép: Az egészséges bélflóra nyomában – Mikrobiom, és egyéb bélügyek Dr. Suga Boglárka gasztroenterológus szakorvossal a Testkép podcastben
A Testkép podcast legújabb adásának vendége Dr. Suga Boglárka, az Endomedix gasztroenterológiai magánrendelő hálózat gasztroenterológus szakorvosa, aki segít nekünk eligazodni a nagy mikrobiom kérdésekben, a fogyás és bélflóra kapcsolatában, és sok más hasznos emésztéssel kapcsolatos témában!

A mikrobiom és a bél mikrobiomja manapság az egyik leggyakoribb egészségügyi téma, amiről biztosan te is nagyon sokat hallottál már. De vajon mit jelent pontosan, és miért beszélünk ennyit róla? Mit okoz, ha nincs rendben a bélflóránk, és hogyan tehetjük egészségessé? Egyáltalán, mit jelent az, hogy "egészséges mikrobiom"? Ezekről a kérdésekről beszélgettünk Dr. Suga Boglárka gasztroenterológus szakorvossal, az Endomedix gasztroenterológiai magánrendelő hálózat egyik orvosával.

ITT MEGHALLGATHATOD A BESZÉLGETÉST:

A beszélgetésben említett ENDOBIOM szolgáltatás egy nagyon izgalmas, biztonságos és kényelmes vizsgálat, mellyel feltérképezheted, milyen állapotban van a bél mikrobiomod. Ha megrendeled, otthonra megkapod az eszközöket, amivel székletmintát vehetsz, kapsz részletes és pontos útmutatót, mit kell tenned, majd egyszerűen visszaküldheted. Kiértékelés után kapsz egy magyar nyelvű tájékoztatót, amely nem csak a bélflórádat mutatja be, hanem orvosi magyarázatot és javaslatot is kapsz mellé. Ezen felül lehetőség van személyes vagy akár online konzultációra is az eredmény alapján orvossal és/vagy dietetikussal!

ITT PEDIG MEG IS NÉZHETED:

A korábbi adásokat itt találod:

Kattints a képre!