A D-vitamin 17 áldásos hatása: többek között kiderült, hogy csodaszer az öregedés ellen

Borítókép: A D-vitamin 17 áldásos hatása: többek között kiderült, hogy csodaszer az öregedés ellen Forrás: Andrea Piacquadio/Pexels
Az örök fiatalság forrása a D-vitamin? Noha ezt így túlzás lenne kijelenti, mégis fontos tudni, hogy a fiatalság megőrzésének egyik lényeges kulcsa a D-vitamin, mely valóban képes lassítani az öregedést. Azonban ezentúl is számtalan jótékony hatása van, így érdemes lenne mindenkinek naponta szedni ezt a csodavitamint. Mutatjuk is, milyen jótékony hatásai vannak a D-vitaminnak.

A D-vitamin fontossága

Alapvetően a D-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amely jóformán nélkülözhetetlen az egészséghez, mivel rengeteg funkciót támogat a szervezet működésében. Azonban a szervezet D-vitamin-termelő képessége az idő előrehaladtával fokozatosan csökken, így felnőttkorban legalább annyira fontos a D-vitamin-pótlás, mint a gyerekek esetében.

Forrás: Diana Polekhina/Unplash

A D-vitamint alapvetően három formában lehet bejuttatni a szervezetbe: étrend-kiegészítők segítségével – ez esetben fontos figyelembe venni a termék pontos leírását, adagolási útmutatóját életkor szerint –, D-vitaminban gazdag ételek által (bővebben ebben a cikkben), és napsugárzás által. Nyilvánvaló, hogy a nyári napsugárzás segíti a D-vitamin-termelést, a szervezet D-vitamin-szintje függ attól is, hogy mennyit tartózkodunk a napon, milyen és mennyi fényvédőt használunk. Nem véletlen, hogy az őszi-téli hónapokban az emberek jelentős százalékánál hiányállapot lép fel, ezért is elengedhetetlen a D-vitamin pótlása.

Az alábbiakban összegyűjtöttük a D-vitamin jótékony hatásait.

Íme a D-vitamin jótékony hatásai!

Alább pedig a D-vitamin-hiány árulkodó tüneteit mutatjuk be!

Az alábbiakban pedig 7 látványos tünetet hoztunk, amely D-vitamin hiányt jelezhet!