JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Érzelmi evő vagy? 5 tipp, hogyan küzdheted le a falásrohamokat

Borítókép: Érzelmi evő vagy? 5 tipp, hogyan küzdheted le a falásrohamokat Forrás: Getty Images
Elég egy fárasztó meeting, egy nagyobb hiszti a gyereked részéről és máris azon kapod magad, hogy a hűtőt nyitogatod, egy kis nasi után kutatva? Akkor te is hajlamos vagy a stressz evésre. Cikkünkben hasznos tippeket hozunk, hogyan ne ess bele az érzelmi evés bűvkörébe.

Rossz napod volt? Kiborított a főnököd, késve értél az ovihoz a gyerekért és még vásárolni is be kell ugrani hazafelé? Nem is csoda, hogy alig várod, hogy végre otthon legyél. Már nyitod is a hűtőt, egy kis finomságért kutatva, hogy „megjutalmazd” magad a rémes napod végén. Szinte már fel sem tűnik, de a gyerek tortamaradéka mellett egy tál popcorn is hip-hopp lecsúszott a nagy lazításban.

Ismerős a helyzet? Veled is előfordult már, hogy az evésbe menekültél, ha feszült voltál; vagy ha valami negatív, rossz dolog ért? Amiben van is némi logika; hiszen az evés lenyugtat, átmenetileg legalábbis. Ugyanakkor rosszullétig tele tömködni magunkat - tekintet nélkül bármivel - bizonyára nem fogja lecsökkenteni a stressz-szintedet, sőt. Én például tudom, hogy ilyen esetekben csak borzasztó ideges leszek magamra, hogy ezt most megint miért kellet…ha viszont egyszer bekerülsz a szénhidrát halmozásának ördögi körébe, onnan még nehezebb kiszakadni, mert ez csak tovább fokozza az egészségtelen fogások iránti vágyat. Tippjeinkkel megpróbálunk segíteni, hogy ne az evésben vezesd le az érzelmeidet.

5 tipp, hogyan csökkentsd a benned lévő feszültséget stresszevés helyett