10 szuperfood, ami garantálja az egészséged, ha rendszeresen fogyasztod

Mitől lesz szuperfood egy élelmiszer?
A szuperfood kifejezés azon élelmiszerek csoportját jelöli, amik az átlagosnál jóval nagyobb mennyiségben tartalmaznak az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen elemeket: tápanyagokat, ásványi anyagokat, vitaminokat, mindezt természetes formában, mindenféle mesterséges adalék nélkül.
Egyrészt tartalmaznak antioxidánsokat, amelyek egyik legfőbb szerepe, hogy hatástalanítják a sejtjeinket támadó szabad gyököket, valamint csökkentik szervezetünkben a gyulladást. Ennek következtében az összes szervrendszerünk, legyen szó akár az emésztőrendszerről vagy immunrendszerről, hatékonyabban fog működni.
A szuperélelmiszerek bővelkednek rostokban, amelyek a jó emésztés kulcsai, hiszen fenntartják a bél mozgását, emellett képesek megkötni a koleszterint. Továbbá vércukorszintünk stabilan tartása szempontjából is jelentősek, hiszen lassítják a szénhidrátok felszívódását, tehát gátolják a hirtelen vércukorszint-emelkedést.
Kíváncsi vagy mely élelmiszerek az igazi szuperfoodok? Mutatjuk!
- „Hiszem, hogy meghosszabbítható az élet azzal, hogyha valami olyat csinálunk, amiben örömünket leljük.” - Interjú dr. Horváth Biankával, a Magyar Nemzeti Bank elnöki főtanácsadójával A női vezetők kitartása és elszántsága új normákat teremt az eddig megszokott szervezeti struktúrákban, tovább inspirálva...