Borítókép: #ÉviAzÉván -Diós madeleine Forrás: Halász Évi

#ÉviAzÉván -Diós madeleine

Bájos francia eredetű sütemény, ami mindenkit elvarázsol.

Ami a legjobb benne, hogy kevés hozzávaló kell hozzá, és hamar elkészül. Ne ijedjünk meg, ha nincs madeleine formánk, kicsi muffin formában, vagy bármilyen kis formában elkészíthető. Ha viszont ízlik a sütemény, akkor a netről egyszerűen tudunk rendelni ilyen formát, én a szilikonos változatot ajánlom. Nagyon sokféle változata létezik a madeleine-nek, bátran variáljuk kedvünk szerint. Én most a diós verzió receptjét osztom meg veletek:

Hozzávalók:

80 gramm jó minőségű vaj (olvasztva)

80 gramm tönkölybúza liszt

50 gramm eritrit

2 db tojás

100 gramm darált dió

1 csipet só

Elkészítés:

A liszthez hozzáadjuk a sót egy nagy keverőtálban. A tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és az eritritet. A lisztet is hozzákeverjük óvatosan a tojásokhoz, majd végül a darált dió is belekerül a tésztánkba. Csomómentesre keverjük. Egy kiskanál segítségével a formákba öntjük, majd 180 fokon kb 15 perc alatt készre sütjük.

Tálaláskor cukormentes baracklekvárral tálaltam.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

KATTINTS és RENDELD MEG Évi receptkönyvét, amiben rengeteg, egyszerűen elkészíthető, finom és egészséges receptet találsz!

Kattints a galériára gluténmentes ételekért!