Kérdések, amikre a férfiak többsége egyszerűen nem tudja a választ!

Borítókép: Kérdések, amikre a férfiak többsége egyszerűen nem tudja a választ! Forrás: Pixabay.com/ StockSnap
Vajon pusztán evolúciós magyarázata van annak, hogy egy férfi nem érti a nőt vagy egyszerűen a férfiakat tényleg nem érdekli időnként az, amit mondunk vagy kérdezünk?

Tudjátok van a már-már klasszikusnak számító helyzet, amikor a nő egy színt nem meggypirosnak, de még csak nem is paradicsompirosnak lát, hanem sokkal inkább burgundi vörösnek, míg egy férfit megkérdezve az egyszerűen csak PIROS.

Nincs se meggy, se burgundi, se bíbor, se paradicsom, se korall a legtöbb férfi agyában.

Ugyanez a kékre is igaz, mert a legtöbb férfi nem királykéket lát, nem is lazúr-, de még csak karibikéket se. A kék az kék és jellemzően a többi színből is az alapszíneket látják meg.

Ennek a színfelismerő különbségnek - a tudományos vizsgálatok nyomán - két oka is van. A Brooklyn College színtanulmányban részt vevő kutatók szerint az egyik ok a férfiak hormonháztartásában, azon belül a tesztoszteron látókéregre gyakorolt hatásában keresendő, míg a másik ok a női evolúcióban. Az őskorban a nők voltak azok, akik gyűjtögettek. Nekik kellett az ehetőt, a mérgezőtől megkülönböztetni.

Ha csak egy árnyalatnyi különbségben tévedtek, akár az egész család feldobta a talpát.

Így a nők részletelemző képessége sokkal precízebb volt. Innen következhet az is, hogy a színek – tovább megyek – a helyzet megítélésében aprólékosabbak vagyunk a mai napig.

Jellemzően egy nő felismerő képessége gyorsabb, több részletet, több árnyalatot és részletgazdagabb ismeretállományt halmoz fel, akár egy látott kép, egy rövid beszélgetés során.

Tehát akkor a fentiekkel magyarázható lenne az is, hogy a férfiak – tisztelet a kivételnek - miért nem figyelnek fel az apró részletekre? Nekik ergo, így 6-4 millió év után is csak a ’nagy vad’ elejtésére, a feladat végrehajtására kell csak figyelniük?

Lehetséges, máskülönben mi nők nem futnánk bele olyan sokan a ’na milyen’ vagy a ’és mi volt rajta’ kezdetű kérdéseinkre adott zéro, nulla válaszaikba.

Felmentés? Magyarázat? Tény, hogy számos dolgot csak nők, egymás közt tudunk alaposan átbeszélni és férfi partnereink más dolgokban remek társaink, de azért végeztem egy kis gyűjtést, melyhez a kérdésem a következő volt:

Mi az a kérdés, amitől lefagy férfi partnerem hardware-e és nem tud úgy igazán válaszolni?

Kíváncsi vagyok, hogy a galériánkban szereplő helyzetek mennyire lesznek ismerősek számotokra