Ezért öltözteti sokszor a lányát is kékbe Katalin hercegné

Borítókép: Ezért öltözteti sokszor a lányát is kékbe Katalin hercegné Forrás: Instagram/dukeandduchessofcambridge
Rendkívül tudatos, ha öltözködésről van szó, ám nem csak a saját gardróbját válogatja össze műgonddal; gyermekei ruházkodását is legalább ugyanolyan komolyan veszi. Állítólag az se a véletlen műve, hogy Katalin a kislányára, Sarolta hercegnőre gyakran ad kék színű ruhát. Cikkünkből kiderül, miért.

Azon túl, hogy szereti összeöltöztetni a csemetéket és többször is rájuk adja ugyanazt a darabot, Vilmos herceg felesége állítólag nagyon is tudatosan ad kék színű ruhákat a kislányukra is; viszonylag gyakran. Akárcsak a közelmúltban, amikor Sarolta egy világoskék pulcsiban pózolt híres mamája kamerája előtt - a 7. születésnapja alkalmából készített fotókon. A kis hercegnőt egyébként húsvétkor is egy kék ruhában és egy hozzáillő, kék kardigánban kapták lencsevégre, az ünnepi misére menet, családi körben.

Egyértelmű üzenet, ami a nyitottságot jelképezi a nemi sztereotípiákkal szemben – vélekedett erről egy, a Daily Mail által megkérdezett, színpszichológiával foglalkozó szakértő.

Katalin egy modernebb, haladó nézeteket valló hercegnőt szeretne nevelni a lányából. És ez még messze nem minden
teszi hozzá.

A kis hercegnő kék szettjei másfelől nyugalmat, magabiztosságot és a stabil jövőbe vetett hitet is szimbolizálják; mindazokat az értékeket, amiket Katalin és Vilmos is olyan nagyon fontosnak vall. E szín világosabb árnyalatai, amit gyakran látunk Saroltán; egyfajta visszafogottságot és lágyságot is sugároznak; ami pedig a királyi család „szolgálat” iránti hagyománya előtt tiszteleg.

A kék szín mindezeken túl a természetre is utal; aminek Katalin és gyermekei köztudomásúan nagy rajongói - teszi hozzá a szakember.

Galériánkból megtudhatod, Kate Middleton mi mindent tart még fontosnak a gyereknevelésben