A férjem megtiltotta, hogy bárkinek is elmondjam

Borítókép: A férjem megtiltotta, hogy bárkinek is elmondjam Forrás: Getty Images
Alig egy év után azzal állt elő, hogy belefáradt a házasságunkba. Nekem viszont nem engedi, hogy erről beszéljek; mert még a végén rosszat gondolnak róla. Normális ez? Egy elhagyott fiatalasszony kifakadása.

"Eleinte még belementem a játékba. Ha róla kérdeztek, azt feleltem, remekül van, csak éppen nagyon elfoglalt. Őszintén szólva egyre megterhelőbb volt a folyamatos hazudozás. Majd az egyik este a szőnyeg szélére állított és újra elismételte, továbbra se hatalmazott föl arra, hogy másoknak elmondjam, mi történt köztünk. Nevezetesen azt, hogy szétmentünk.

Nem elég, ami történt, nekem erről tényleg hallgatnom kellene? Amikor alig egy év házasság után a férjed egyszer csak eléd áll és közli, hogy belefáradt az együttélésbe és valami újat szeretne kipróbálni? Amibe azóta olyan hévvel bele is vetette magát, hogy már új barátnője is van?! Majd arra kér, ne szóljak senkinek. Mert még a végén rosszat fognak róla gondolni?"

Tanácstalan vagyok. Ez normális? Másoknál, akik hasonló helyzetben vannak, ez vajon, hogy megy? Elmesélnétek?
tette fel a kérdést az összezavarodott fiatalasszony egy közösségi felületen.

A legtöbbjük azon az egybehangzó véleményen volt, hogy semmivel sem tartozik az önző és igazságtalan férjének.

„Micsoda? Még ő tiltja meg, hogy bárkinek is elmondd, faképnél hagyott? Mégis milyen alapon? Az engedélye nélkül is azt csinálsz, amit akarsz; ha együtt vagytok, ha nem. Ő hagyott el téged, ezek után a legkevesebb, hogy viseli ennek a következményeit a család és a barátok előtt. Bármennyire is kellemetlen neki” – írta felháborodva egy kommentelő. „Tedd, amit jónak látsz, őt pedig felejtsd el mielőbb” – fűzte hozzá.

Galériánkban elvált emberek mesélnek arról, mi volt az a pillanat, amikor rájöttek, a házasságuk hiba volt