Vegán Valentin: három isteni desszert nem csak növényevőknek

vegán,édesség Forrás: Getty Images
Szeretnél kedveskedni valamivel életed párjának Valentin-napon, de levegőt venni is alig van időd? Nyugi, segítünk egy kicsit: három olyan desszertet is mutatunk, amelyek elkészítéséhez nem kell időmilliomosnak lenni. Mindegyik gyorsan elkészíthető, mutatós, finom – ja, és persze vegán!

Háromféle ember létezik: aki szereti a Valentin-napot, aki ki nem állhatja, és akit egy cseppet sem érdekel. Én büszkén vállalom, hogy nagy rajongója vagyok minden „Amerikából beszivárgott hülyeségnek", így hát minden évben izgatottan várom február 14-ét is. Persze nem kell semmi extrára gondolni, nem szoktam vörös szívecskés lufikkal feldíszíteni a lakást vagy rózsaszirmokkal behinteni a hálószobát, de valami icipici aprósággal azért minden évben meglepem a pasimat.

Ez az apróság eddig mindig valamilyen sütemény volt, amit este, munkából hazafelé tartva gyorsan beszereztem. Ezen az alapkoncepción pedig most sem szeretnék változtatni, a sütemény tehát marad, azt viszont elhatároztam, hogy idén továbbfejlesztem a dolgot: nem venni fogom a süteményt, hanem én magam készítem el!

Forrás: Éva magazin
Éva mentes konyhája

Bizony, süteményt fogok készíteni, ez pedig igazán nagy szó. Nem vagyok ugyanis az a kifejezett konyhatündér típus, sőt. A mi háztartásunkban a konyha valójában a pasim felségterülete, ő szokott nekem finomabbnál finomabb fogásokat készíteni. Azt gyorsan leszögezem, hogy ezen persze továbbra sem szeretnék változtatni, de ahhoz azért érzek annyi tehetséget magamban, hogy egy nagyon-nagyon egyszerű, mégis ínycsiklandó desszertet valahogy csak képes legyek összedobni.

Mielőtt még továbbmegyünk, azt is elárulom, hogy vegán vagyok, tehát kizárólag növényi alapanyagú sütik jöhetnek számításba. Áttúrva az internet legmélyebb bugyrait meg is találtam azt a három receptet, amik mind alapanyagok, mind elkészítés és persze végeredmény szempontjából is a legszimpatikusabbnak tűntek. Tehát egyszerűen beszerezhetők a hozzávalók, könnyen és gyorsan elkészíthetők és isteni finomnak néznek ki. Az alábbiakban ezt a három vegán receptet fogom veletek is megosztani, és biztatok minden vegánt és persze nem vegánt is arra, hogy próbálja ki valamelyiket idén Valentin-napon!