THAIFÖLDI RIZSKRÉM - mentes édesség Stahl Judittól

Borítókép: THAIFÖLDI RIZSKRÉM - mentes édesség Stahl Judittól Forrás: Körmendi Imre
A legjobb gluténmentes édességeket azokban az országokban találni, ahol az alapvető gabonaféle gluténmentes. A legjobb tehéntejmentes finomságokat pedig logikusan ott, ahol nem tudják jól emészteni a tejet.

Stahl Judit mentes édességei egzotikusak, mégis egyszerűek. Érdemes kipróbálni őket. Már csak az a kérdés, hogy melyik legyen az első, amelyiket elkészíted! Mai ajánlatunk:

THAIFÖLDI RIZSKRÉM

Thaiföldön kedvelt csemege a kókusztejben főzött ragacsos rizs napsárga, friss mangóval. Sajnos ragacsos rizst nálunk kevés helyen kapni, viszont a thaiföldi konyha legtöbbször használt rizsfajtája, a jázminrizs nem igényel itthon hajtóvadászatot, ahogy manapság már nem ritka tünemény a hiperekben a mangó sem.

HOZZÁVALÓK (4 adaghoz):

  • 4 dkg jázminrizs
  • 1 db 400 ml-es kókusztejkonzerv
  • 1/4 teáskanál só
  • 5 dkg kókuszvirágcukor

A tetejére:

  • 1/2 mangó
  • 1 evőkanál friss zöldcitromlé
  • 1 marék friss mentalevél
  1. A rizst őröld porrá kávédarálóban, majd szórd bele egy kis edénybe, és kézi habverővel keverd simára 1 dl kókusztejjel. Ezután további keverés mellett add hozzá a maradék kókusztejet.
  2. A kókusztejes keverékbe szórd bele a sót, és folyamatos keveréssel mérsékelt lángon főzd sűrűre. Ha már pudingszerű az állaga, vedd le a tűzről, és azonnal vegyítsd el benne a kókuszvirágcukrot.
  3. A rizskrémet oszd szét 4 kehelyben. Pakolj rá felkockázott, friss mangót, és a gyümölcsöt csöpögtesd meg kevés zöldcitromlével, szórd meg mentával.

Tálalásig tartsd a hűtőben.

Még több glutén- laktóz és húsmentes recept az Éva Mentes Receptjei digitális kiadványában.

Egy magazin tele receptekkel – gluténmentestől a vegánig – és tartalmas gondolatokkal azoknak, akik tudatosan étkeznek, de azoknak is, akik számára a "mentesség" már életforma.

Éva Mentes magazin (digitális verzió)

Éva Mentes magazin (digitális verzió)

 

 

 

745 Ft

995 Ft