THAIFÖLDI RIZSKRÉM - mentes édesség Stahl Judittól
Stahl Judit mentes édességei egzotikusak, mégis egyszerűek. Érdemes kipróbálni őket. Már csak az a kérdés, hogy melyik legyen az első, amelyiket elkészíted! Mai ajánlatunk:
THAIFÖLDI RIZSKRÉM
Thaiföldön kedvelt csemege a kókusztejben főzött ragacsos rizs napsárga, friss mangóval. Sajnos ragacsos rizst nálunk kevés helyen kapni, viszont a thaiföldi konyha legtöbbször használt rizsfajtája, a jázminrizs nem igényel itthon hajtóvadászatot, ahogy manapság már nem ritka tünemény a hiperekben a mangó sem.
HOZZÁVALÓK (4 adaghoz):
- 4 dkg jázminrizs
- 1 db 400 ml-es kókusztejkonzerv
- 1/4 teáskanál só
- 5 dkg kókuszvirágcukor
A tetejére:
- 1/2 mangó
- 1 evőkanál friss zöldcitromlé
- 1 marék friss mentalevél
- A rizst őröld porrá kávédarálóban, majd szórd bele egy kis edénybe, és kézi habverővel keverd simára 1 dl kókusztejjel. Ezután további keverés mellett add hozzá a maradék kókusztejet.
- A kókusztejes keverékbe szórd bele a sót, és folyamatos keveréssel mérsékelt lángon főzd sűrűre. Ha már pudingszerű az állaga, vedd le a tűzről, és azonnal vegyítsd el benne a kókuszvirágcukrot.
- A rizskrémet oszd szét 4 kehelyben. Pakolj rá felkockázott, friss mangót, és a gyümölcsöt csöpögtesd meg kevés zöldcitromlével, szórd meg mentával.
Tálalásig tartsd a hűtőben.
Még több glutén- laktóz és húsmentes recept az Éva Mentes Receptjei digitális kiadványában.
Egy magazin tele receptekkel – gluténmentestől a vegánig – és tartalmas gondolatokkal azoknak, akik tudatosan étkeznek, de azoknak is, akik számára a "mentesség" már életforma.