Az ősz sztárja: Sült alma házi cukormentes karamellbe mártva

sült alma,karamell,cukormentes Forrás: Canva (arinahabich)
A kedvenc guilty pleasure-ünk a karamell, de mivel az cukorból készül, ezért kénytelenek voltunk keresni valami alternatív megoldást. És a vaj helyett is, ami a sült almához kell, szóval íme a cukormentes, vegán változat!

Hogyan készítesz karamellt finomított répacukor nélkül? A válasz kézenfekvő: datolyával! Ez az édes, rostban gazdag csemege ideális hozzávaló édességekhez. Kábé egy órán át áztattuk a datolyát, majd pürésítettük és kókuszolajjal sűrítettük a karamellállag kedvéért. A kókusztej és a mandulavaj krémessé teszi az eredményt – ha nem kapsz mandulavajat, a mogyoróvaj is tökéletes.

Fontos, hogy az almát a hűtőben tartsuk legalább két óráig, mert ez fogja biztosítani, hogy a karamellöntet besűrűsödjön rajta és egyenletesen bevonja a gyümölcsöt.

A karamellel bevont sült alma amúgy tipikus halloweeni nyalánkság angolszász nyelvterületen – candy apple vagy toffee apple néven ismerik –, de egész évben fogyaszthatja, akinek éppen szüksége van egy seperc alatt elkészülő egészséges desszertre.

With some ingredient swaps, you can still enjoy fall treats! http://bit.ly/35V3cE6

Posted by Hello Glow on Monday, October 21, 2019

Sült alma egészséges karamellbe mártva

Hozzáadott cukor nélkül, vegán

Előkészítés: 15 perc, főzési idő: 5 perc

Hozzávalók

  • 4 zöld alma
  • 8 száraz, kimagozott datolya beáztatva
  • 125 ml teljes értékű kókusztej
  • 2 ek kókuszolaj megolvasztva
  • 1 ek mandulavaj (bioboltokban kapható)
  • Feldarabolt étcsokoládé, kókuszcsipsz, durvára darált mogyoró ízlés szerint

Elkészítés

  1. Távolítsd el az almák csutkáját és tedd a hűtőbe legalább 2 órára.
  2. Öntsd le a datolyákról a levet és tedd a turmixgépbe. Pürésítsd.
  3. Add hozzá a kókuszolajat, a kókusztejet és a mandulavajat, majd turmixold össze őket a datolyával.
  4. A karamell-elegyet egy közepes méretű lábosban kis lángon hevítsd forrásig.
  5. Hagyd rotyogni 5 percig, kevergesd gyakran, majd vedd le a tűzről és hagyd hűlni.
  6. A feldarabolt csokoládét tedd egy tálra.
  7. Vedd ki az almákat a hűtőből és alaposan mártsd be őket a karamellszószba, hogy mindenhova jusson. Forgasd meg őket a csokoládéban (ez természetesen elhagyható).
  8. Tálalás előtt tedd a hűtőbe legalább egy órára, hogy a karamell besűrűsödjön.

Nézegess vegán tortákat a galériában: