Gyakorlatok otthoni edzéshez, amiktől nem kopog fel az alsó szomszéd

otthoni edzés,saját testsúlyos Forrás: Getty Images
Hiányzik az edzőterem? Otthon maradásra kényszerültél? Be vagy zárva a négy fal közé? Próbáld ki ezeket az egyszerű, otthon végezhető, saját testsúlyos gyakorlatokat, amik nem járnak ugrálással, vagyis a szomszédok se panaszkodhatnak.

Az otthoni edzésnek számtalan előnye van békeidőben is: könnyebb belezsúfolni a napirendedbe, nem kell hozzá semmilyen különösebb eszköz, nem kell idegenek előtt izzadnod… Persze ha nálatok is olyan vékonyak a falak, mint nálunk, akkor azért nem olyan egyszerű kiépíteni egy otthoni edzéstervet. Ezért a magam részéről, ha muszáj otthon edzenem, akkor a leglényegesebb edzésformákra koncentrálok: a core, vagyis a törzs erősítésére, amitől a központi izmaim megacélozódnak és tartást adnak nekem (a szó összes értelmében).

A legjobb és legegyszerűbb core-edzés a plank, vagyis a deszkapóz, ami alkartámaszban és kéztámaszban is végezhető. Ha többen edzetek együtt a családtagjaiddal, akár versenyezhettek is, hogy ki bírja tovább. De a planknek is vannak mindenféle ínyenc változatai és még egy csomó másik gyakorlat, amire mibe, hogy nem gondololtál!

A magam részéről felírtam ezeket a gyakorlatokat (és még néhány másikat is) egy-egy fecnire és ha otthoni edzésre kerül a sor, akkor egyszerűen kihúzok 5-6-ot, amikből aztán végigcsinálok három kört.

És hogy mik ezek az otthon végezhető gyakorlatok, amikhez nem kell sem eszköz, sem ugrálás nincs köztük? Nézzétek a galériát: