JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Ennek az olajnak elképesztően sok jótékony hatása van: egykor úgy tartották, minden betegségre gyógyír

Borítókép: Ennek az olajnak elképesztően sok jótékony hatása van: egykor úgy tartották, minden betegségre gyógyír Forrás: Peter Fazekas/Pexels
„Mindenre jó, csak a halálra nem.” – tartják a feketekömény magjából készült olajról. Ebben pedig valóban van némi igazság, ugyanis segíthet a fogyásban, csökkentheti a vérnyomást, normalizálhatja a vércukorszintet. Nem véletlen, hogy sokáig úgy tartották, hogy ez az olaj minden betegségre gyógyír!

Tény, hogy számos egészségügyi probléma leküzdésében segíthet ez a csodálatos olaj a szervezetnek, nem véletlen, hogy évezredek óta, mondhatni csodaszernek tartják a hagyományos orvoslásban. Ami pedig még ennél is megdöbbentőbb, hogy gyakorlatilag mellékhatások nélkül képes orvosolni számos betegséget, ezt pedig sok kutatás bizonyítja. Ez pedig annak köszönhető, hogy összetevőinek listája valami egészen fantasztikus.

Forrás: Karolina Grabowska/Pexels

Az olajat egyébként a Délnyugat-Ázsiában, illetve a Földközi-tengeren és Afrikában őshonos fekete kömény magjából állítják elő. A feketekömény gazdag forrása az omega-6 és -9 zsírsavaknak, vitaminoknak és ásványi anyagoknak, beleértve a rezet, a vasat, a foszfort és a cinket. Ennek köszönhetően pedig rengeteg mindenre jelent gyógymódot, méltán tartották az ókortól kezdve csodaszernek. De nézzük is, pontosan milyen fantasztikus hatásai vannak a feketekömény-olajnak.

Íme a feketeköménymag-olaj jótékony hatásai!