Különleges jógaélmény Budapest eddig eldugott gyöngyszem tetőkerti panorámájával - Kipróbáltuk a Dr. Rose Magánkórház ingyenes jógaóráját

Borítókép: Különleges jógaélmény Budapest eddig eldugott gyöngyszem tetőkerti panorámájával - Kipróbáltuk a Dr. Rose Magánkórház ingyenes jógaóráját Forrás: Dr. Rose Magánkórház
Talán még sosem láttad ebből a perspektívából Budapestet! Egy csodálatos eseményen volt szerencsénk résztvenni, a Dr. Rose Magánkórház ugyanis mostantól ingyenes jógaórákat tart páciensei és munkatársai számára Magyarország egyik legismertebb jógaoktatójával, amelyhez a főváros egyik legszebb panorámája csak hab a tortán.

A Dr. Rose Magánkórház mostantól ingyenes jógaórákat tart páciensei és munkatársai számára Magyarország legismertebb jógaoktatóival, a Yogasecrets Studio csapatával. Az első ilyen alkalomra pedig mi is meghívást kaptunk a Dr. Rose Magánkórházba, és hogy milyen érzés a város felett, egy tetőteraszon jógázni? A válasz talán az elhangzottak tudatában egyértelmű: csodálatos!

Mozogjon velünk az egészségesebb, aktívabb és boldogabb életért!

Ezzel a filozófiával indította el a Dr. Rose Magánkórház a jógaórákat, mindemellett pedig kiemelték, hogy a testi-lelki egészségért valóban elengedhetetlen a mozgás, a sport pedig nemcsak egészségünk megőrzésében, de számos betegség gyógyításában is segít. A Dr. Rose Magánkórház orvosai hangsúlyozzák, hogy a betegség megelőzés három legfontosabb összetevője a megfelelő táplálkozás, a rendszeres testmozgás és a szűrővizsgálatokon való részvétel, éppen ezért született meg az a döntés, hogy a Dr. Rose Magánkórház a különböző szűrővizsgálati csomagok mellett már rendszeres jógaórát is biztosít páciensei és munkatársai számára.

Forrás: Dr. Rose Magánkórház

A jógaórákat a kórház 250 négyzetméter alapterületű, egyedi adottságú tetőteraszán tartják. A nyári időszakban heti rendszerességgel megtartott órákat a Yogasecrets Studio tanárai vezetik. Az első órát pedig Nagy Anna, a Yogasecrets Studio alapítója tartotta meg az érdeklődőknek.

„A jóga 2000 éves módszer, rendszeres gyakorlása a testi-lelki egészségünk megőrzését, helyreállítását segíti. A mindennapos rohanás közben különösen fontos a minket érő stressz levezetése, szorongások oldása, hogy aktívan tegyünk a lelki egyensúlyunk stabilitásáért. Emellett a jógagyakorlatok segítenek a sok órás monitoros ülőmunka során bekötött ízületeink kilazításában, tartást javító izmaink erősítésében, általános jóllétünk megteremtésében, de például a vérnyomást csökkentő, immunitást erősítő hatását is leírták. A szív- és érrendszer szempontjából további előnyt jelentenek a dinamikusabb, pulzusszámot jobban emelő gyakorlatok” - emelte ki Dr. Junger Éva, a Dr. Rose Magánkórház járóbeteg-ellátás vezetője.

Forrás: Dr. Rose Magánkórház

Emellett fontos tudni, hogy a jógagyakorlatok bárhol elvégezhetőek és minden korosztály számára ajánlott mozgásforma. Végezhetjük akár közösen, a csoport támogató erejét, pozitív energiáit kihasználva, akár egyedül otthon, a napi munka-család-háztartás feladatai közé beleszorítva, vagy mostantól a Dr. Rose Magánkórház – egy a fontos, hogy csináljuk, rendszeresen, heti több alkalommal!

Forrás: Dr. Rose Magánkórház

Prof. Dr. Préda István, a Dr. Rose Magánkórház kardiológusa szerint egészségünk legalább 50%-ban a saját kezükben van. Az egészség megőrzést elsősorban a rendszeres testmozgás és a megfelelő táplálkozás megtartása teszi leginkább lehetővé. A kardiológusok a mediterrán diétát részesítik előnyben: húsok közül elsősorban a sovány húsok, a szárnyasok és a hal fogyasztás, valamint a rostos zöldfélék fogyasztása, és a megfelelő testsúly tartása a fontos. Ugyanúgy, mint a rendszeres testmozgás: ha valaki naponta 15 percet mozog, csak ez önmagánban 15-20%-ot hozzátesz saját életkilátásaihoz.

Miért ajánljuk a jógát?

Például azért, mert: könnyebben indulnak majd tőle a reggeleid, kiegyensúlyozottabba és energikusabb leszel, pihentetőbb lesz az alvásod, segíthet a menstruációs görcsök enyhítésében, a fogyásban és formásodásban is segíthet, sőt akár még a gyerekkel együtt is szórakoztató családi program lehet.

Szeretnél jelentkezni? Itt megteheted!

ITT visszanézheted, hogy milyen volt a bevezető esemény: