5 jógagyakorlat a nagy has ellen

jóga, hasizom, Forrás: getty images
Futás után mindig van egy kis hasizom erősítés? Mutatunk néhány nem épp kezdőknek való jógagyakorlatot, amik tökéletesen megedzik a hasizmokat, emellett szuper hatással vannak az emésztésre is!

A következő 5 gyakorlat alaposan megedzi a hasizmokat. Végezd őket 50 másodpercig, majd pihenj 10 másodpercet, és válts gyakorlatot. Mehet belőle 2-3 kör!

Alkartámaszos plank csípőfordítással

Helyezkedj el plank pozícióban, csak a tenyerek helyett az alkaron támaszkodj. Húzd be a hasad, picit billentsd magad alá a csípődet. A lábujjakon támaszkodj, lassan kezdd el elforgatni a csípődet jobbra, majd térj vissza a plank pózba, ez után forgassd a csípőt balra, majd ismét jöhet a kiindulóhelyzet.

Plank alkartámaszba és vissza

Helyezkedj el a klasszikus plank pózba, majd engedd le a jobb könyököt, majd a balt, picit tartsd magad alkartámaszos plank pózban, és ismét jobb karral kezdve indulj vissza a kiinduló helyzetbe. 10 ismétlés után végezd el még 10x úgy, hogy bal kézzel indítod a gyakorlatot.

Lefelé néző kutyapózból térdhúzás

Helyezkezdj el lefele néző kutyapózban, a bal lábat emeld meg magasra, lassan helyezd előre a testsúlyt, a bal lábadat kezdd el magad alá húzni, és megérinteni a bal térdeddel a jobb könyöködet, majd lassan nyomd vissza a lábadat a kiinduló helyzetbe, és jöhet a másik oldal!

Gyakorlatok otthoni edzéshez, amiktől nem kopog fel a szomszéd