4 játékos jógapóz, ami erősíti a családi összetartó erőt!

Borítókép: 4 játékos jógapóz, ami erősíti a családi összetartó erőt! Forrás: Getty Images
Mindenki számára a családja az elsődleges és legstabilabb háttérországa, természetesen főleg gyerekkorban, de a családhoz fűződő viszonyunk az egész életünkre hatással van! Ebben a kapcsolatrendszerben a legtöbb, amit adhatunk, a figyelmünk és szeretetünk, hiszen egy család akkor működik harmonikusan, ha minden tagja boldog és teljes életet él.

Közös élmény, minőségi idő, különleges összetartó erő

A családi jógázás olyan minőségi időt jelent minden szerettünk számára, amit más mozgásformával nem lehet helyettesíteni. Egy – egy ilyen közös alkalom új kapcsolódási és kommunikációs irányokat nyit meg a családtagok között, valamint elmélyíti a már meglévőket. Segítségével a gyermekek mellett, a szülők is egymásra tudnak hangolódni, ami a legfontosabb alapja a harmonikus családi létnek, így megerősödik az az erő, ami összetartja ezt a különleges szövetséget! Mindemellett természetesen a testünk is formálódni fog, erősebbé és rugalmasabbá válik, csakúgy, mint a mentális állapotunk.

Miért jógázzon a Család ?

"Szülőként szerintem az a legfontosabb dolgunk, hogy megmutassunk és megtanítsunk a gyerekeknek egy olyan öngondoskodó eszköztárat, ami segít nekik: oldani a stresszt és feszültséget, megmutatja nekik hogyan kezeljék rugalmasan a problémákat, hogyan reagáljanak a kihívásokra, megtanítja őket feltölteni az energiaszintjüket, tudatosan a jelenben lenni, és ami a legfontosabb, hogyan váljanak a lehető legjobban önmagukká. Erre az eszköztárra pedig azért van szükség, mert ez adja meg az alapot a boldog és kiegyensúlyozott élethez. A jógában megtalálható minden ehhez az eszköztárhoz! A rendszeres gyakorlás megalapozza az egészséges életet, testi-lelki-szellemi szinten egyaránt, a család minden tagja számára." - mondta Bánhidi Dóra, a Jógakaland alapítója, aki emiatt alkotta meg a Családi Jógakártyákat.

"A Családi Jógakártyák ötlete akkor kezdett el megfogalmazódni bennem, amikor kiderült számomra, hogy a gyerekjóga órákon sokszor a szülők is szívesen részt vennének. A Jógakalandos játékainkkal eddig is arra inspiráltuk őket, hogy bátran jógázzanak együtt gyermekeikkel, ez a kártyajáték viszont már kifejezetten a nagybetűs CSALÁDNAK készült!" – meséli Bánhidi Dóra, a Jógakaland alapítója.

Hogyan JÓGÁZZATOK EGYÜTT?

Például a Családi Jógakártyával! Ezt a kártyapaklit úgy alkották meg, hogy bármikor könnyen jógázhasson vele az egész család! Vegyétek elő, ha szórakozásra és könnyed testi átmozgatásra vágytok, ha szeretnétek feloldani valamilyen konfliktust, félelmet, vagy szorongásos állapotot, és akkor is, ha egyszerűen csak úgy érzitek, szükségetek van a családi összetartó erő megtapasztalására.

"A kártyák az alábbi témaköröket érinti, hiszen szerettünk volna konkrét, gyakorlati segítséget adni egy – egy helyzet, állapot, konfliktus kezelésére: Szeretet – Összetartozás, Móka-Szórakozás, Feszültség és Szorongásoldás, Érzelmek megismerése – kifejezése, Koncentráció és figyelemfejlesztés, Bátorítás, önbizalom növelés." - tette hozzá Bánhidi Dóra.

A galériában most meg is mutatunk négy játékos feladatot a 40 kártyából, amiket már ki is próbálhattok otthon a családdal: