Miről ismered fel az agresszív típusú embereket?

düh,agresszió,stressz

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A kollégád, aki mindig nyugodtnak ismertél, egyszercsak szétrúgott egy asztalt? Nála ez talán csak egyszeri dühkitörést jelent, de akadnak emberek, akik úgy szívják magukba a haragot, mint más a levegőt. Rájuk mondjuk, hogy agresszív típus. De vajon miről ismered fel őket?

Mert van, aki néha dühös és oka is van rá, mások viszont tele vannak elfojtással és állandóan indulatosak. Szóval, van különbség aközött, hogy a kollégád mérges valami miatt, vagy alapjáraton dühös típus. Időnként mindenki érez haragot, és ez egészséges is, hiszen sok esetben ki kell tudnod kifejezni a haragodat, de fontos, hogy ezt tudd kontrollálni. A dühös ember elveszti az önkontrollt, de sosem mondja, hogy valójában mi a baja. Egyszerűen csak dühös, a haragja sokszor önmagáért van, azaz ok nélkül is feldühíti magát. Magában fortyog, mert a többi ember iránt érzett indulata eltereli a figyelmét a saját problémáiról. És itt ért körbe a dolog: valójában saját problémái okozzák a dühöt.

A kontrollálatlan düh megmérgezi a logikát és a kreativitást, erodálja a kapcsolatokat és az egészséget is. Hogy mást ne mondjunk: a rák előszobája is lehet. Rövid távon pedig megakadályoz abban, hogy bármit megoldj és teljesíts. Ha van benned hajlam az agresszióra, vagy úgy érzed, hogy túl sokáig hurcolod magadban a problémát, akkor legjobb, ha monitorozod a rossz szokásaidat. Bizonyos mértékig mindenki elköveti azt a hibát, hogy fejben játszik le indulatos dialógusokat, azaz felépíti a haragját. Fantáziál. Még nem is történt semmi, de már ráhangolódik a lehetséges konfrontációra, végigjátssza, hogyan reagál majd a vitapartnere – lásd a klasszikus Nyuszika és a porszívó című viccet (Cseszd meg nyuszi a porszívódat, nem is kell!).

A dühös emberek folyamatosan a düh-fantáziákban élnek és már a követező veszekedésükre készülnek. Fontos, hogy ezeket a fantáziálásokat ne alakítsd át valódi veszekedéssé! Kérdezd meg magad, hogy miért hibáztatsz másokat! Próbáld meg átértékelni az indulataidat! A dühnek - ahogy minden más érzelemnek - van egy spektruma. A kis bosszankodásból indul, eljut a frusztrációig, majd esetleg az „éktelen haragig”. Ha hajlamos vagy az idegeskedésre, alakíts ki az érzelmeidre egy szótárt, és rakj a szavak mellé frappáns válaszokat. A dühös embereknek nincs eszköztáruk, nincsenek „szerszámaik” az érzelmeik kezelésére, ők mindent egy képzeletbeli kalapáccsal oldanak meg. Kétségtelen, hogy rövid távon domináns tudsz így lenni, elérheted a célod a dühvel, de hosszú távon a feszültségkeltés kontraproduktív. Higgadj le, „számolj el tízig”, mielőtt konfrontálódsz!

Olvasd el ezt is!

Persze a józan, megfontolt embereknek sem kell mindent megbocsátani, és elfelejteni. Nem kell mindenkivel jóban lenned, aki átvert. Nem kell kedvelned, még csak tisztelned sem kell a főnöködet. Hagyd hogy az átjárjanak az érzelmek, viszont minden körülmények között urald azokat. A mérges emberek dédelgetik, „nevelik” a haragjukat, újra és újra átélik, mindenkinek ugyanazokat a sztorikat mesélik el, visszacsatolásra várnak és mindenkit megpróbálnak megnyerni az „ügyüknek”. De - és itt ugrik a majom a vízbe- nem akarnak bocsánatot, feloldást. Meg akarják semmisíteni az „ellenségeiket”, de nem teszik meg, viszont elmennek a határig, miközben az egész felemészti őket.

Míg a jól karbantartott érzelmekkel rendelkező emberek maguk döntik el, hogy a gondolataikban „kikkel élnek együtt”, addig a dühös emberek azokkal „élnek együtt", akiket gyűlölnek. Szándékosan félreértelmeznek mindent és mindig keresnek valami ürügyet, amin felhúzhatják magukat. Állandóan ellenségeket keresnek, üres fenyegetésekkel bombázzák a környezetüket, és ha nem veszed őket komolyan, újra csak felhúzzák magukat, de hát végül is ez volt a céljuk. A düh végül is nem rossz dolog, ha tudod kezelni, az elfojtás szintén nem szerencsés, de a legjobb mégis az, ha megpróbáljuk uralni a helyzetet.

A kamasz dühe csillapítható, ezt kell tenned érte

Nézd meg a galériánkat>7 kép
A kamasz dühe csillapítható, ezt kell tenned érte
Tovább olvasok
Kép
Napi horoszkóp július 4.: az Ikrek elvakultan küzdenek valamiért, az Oroszlánok készen állnak a továbblépésre

Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok hétvégére is izgalmas üzeneteket küldtek!

Kép
Környezettudatos és magyar termék? A legjobb párosítás

Ha környwezetbarát termékeket vásárolsz, válaszd elsősorban a hazai márkákat!

Kép
6 sikeres művész, aki testi hibával küzdött

Amikor művészekre gondolunk, legtöbbször a kreativitás, az egyéni látásmód, a víziók jutnak eszünkbe. És miközben az is megfordul a fejünkben, hogy a siker mindig kemény, szívós munka eredménye, hajlamosak vagyunk a művészeket - és általában a híres embereket - zseniknek látni, akik nem hasonlítanak a hétköznapi emberekre, pláne nem saját magunkra. Fogadni merek, hogy nem is sejted, milyen sok világhírű művész van, akik nemcsak nagyon tehetségesek voltak, hanem valamilyen testi nehézséggel is meg kellett küzdeniük.

Kép
8 új szokás, amit az emberek továbbvinnének a járvány utáni világba

A koronavírus rengeteg változást hozott az életünkbe, rosszat és jót egyaránt. Új szokásokat is kialakítottunk, amelyek közül sokat a járványtól függetlenül is megtartanánk. Lássuk a 8 legjobbat!

Kép
Sorozat készül az erotikus filmek sztárjáról, Sylvia Kristelről

Önéletrajzi ihletettségű sorozat készül az Emmanuelle-filmek sztárjáról.

Kép
Belegondolni is rémes: kőkemény diétájáról vallott a világ egykor legnépszerűbb szupermodellje

Évtizedek óta tudjuk, hogy szupermodellnek lenni nem könnyű: talán egyszerű munkának látszik, mégis nagyon sok olyan dolog van, amivel keményen meg kell küzdenie egy modellnek. Ilyen például az állandó diétázás.

Kép
Semmiből felbukkanó alvásprobléma a 2 évesnél és a megoldás

A kétéves kisfiam nagyon jó alvó. De tényleg. Meg is kaptuk már a férjemmel, hogy milyen jó dolgunk van. Csakhogy pár hete valami megváltozott.

Kép
7 dolog, amiért sosem szabadna bocsánatot kérned

Gyakran érzel obűntudatot? Hibásnak érzed magad olyasmi miatt, amit nem te rontottál el? Ha igen, akkor neked is le kell szoknod arról, hogy mindenért bocsánatot kérj!

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem