„Ez a játék olyan, mint egy emberkísérlet, ami sok mindenre megtanít" – Interjú Tápai Andival, a Szingli vagy svindli főhősnőjével

Borítókép: „Ez a játék olyan, mint egy emberkísérlet, ami sok mindenre megtanít" – Interjú Tápai Andival, a Szingli vagy svindli főhősnőjével Forrás: VIASAT3 / Udvardi Attila
Egy igazán vagány, nem mindennapos szépséget választott a VIASAT3 az október 2-án 20 órakor induló, vadonatúj produkciójának főszerepére. A magas, sötétbarna hajú, teletetovált lány külseje mögött egy nagyon érzékeny, ám érett gondolkodású főszereplőt ismerhetünk meg Tápai Andi személyében, aki igazán új színfolt lesz hazai a televíziózásban.

– A testvéred, Tápai Szabina – hozzád hasonlóan – egykori profi kézilabdázó, sokat van képernyőn, és erős a közösségi média jelenléte is, de rólad eddig nem igen lehetett hallani. Hogy kerültél a műsorba?

– A Szingli vagy svindli egyik szerkesztője régről, még a kézilabdás koromból ismer, mivel Szabina mellett én is sokáig űztem a sportot. Úgy gondolta, hogy az én személyiségem, a karakterem és az élethelyzetem tökéletesen passzol ahhoz a képhez, amit az ITV Studios Make Love, Fake Love című formátumának hazai verziójában látni szeretnének. Nagyon tetszett, hogy a VIASAT3 és a gyártócsapat nem egy húszéves, negyven kilós, modell külsejű kislányban gondolkodik, hanem egy érettebb, önálló, és a kapcsolatok terén már tapasztalt nőre kíváncsiak, akinek a külseje sem átlagos, mégis valódibb, mint a manapság eltorzult nőideál. Volt már több komoly kapcsolatom, sajnos sokszor tele hazugságokkal, éreztem, hogy ez egy olyan produkció, amivel teljes mértékben tudok azonosulni, így elvállaltam.

– Milyen előzetes érzésekkel vágtál ebbe kalandba? Feltételezem, számodra is egy nagy kaland volt a forgatás...

– Természetesen, nagyon vártam. Egy belső sugallatra vágtam bele, pedig korábban soha nem voltam a rivaldafényben, sőt, tudatosan kerültem a szereplést, mert nem ez vezérel. A forgatás előtt épp olyan élethelyzetben voltam, amikor jól jött a váltás, szerettem volna kikerülni a mókuskerékből. Alapvetően is bátor, vállalkozó ember vagyok, így nagyon vártam, mit fog ez adni ez az új élmény. Valahol egy ilyen játék olyan, mint egy emberkísérlet, ami sok mindenre megtanít. Sok kérdés volt bennem a forgatás előtt: hogyan viselkedik valaki egy elzárt környezetben, mit lát másokban, hogyan alakít ki kapcsolatokat, hogyan formálódik a saját személyisége? Az egész egy fantasztikusan érdekes utazás volt, már csak azért is, mert a pszichológia és az emberi kapcsolatok mindig is érdekeltek.

Forrás: VIASAT3 / Udvardi Attila

– A felvezetőből kaptunk egy kis ízelítőt, és számomra egyértelműen átjön, hogy a műsor háziasszonyával, Liptai Claudiával szoros kapcsolat alakult ki köztetek, szinte a bizalmasoddá is vált. Mennyire számíthattál a tanácsaira?

– Az első másodperctől megvolt köztünk a kémia. Legbelül azt éreztem, hogy nemcsak a bizalmasomat, de a nővéremet, egy tündér keresztanyát is megtestesít. Számtalan tanácsot kaptam tőle, a szívén viselte a lelkiállapotomat, a döntéseimet, maga volt a csoda. Valódi támaszom lett, rengeteget jelentett nekem, és nélküle nem biztos, hogy lett volna elég bátorságom azokhoz az akadályokhoz, amikkel a forgatás alatt szembesültem.

– A beharangozóban is érezhető, hogy mennyire intenzív, érzelemgazdag jelenetekre számíthatunk, tele könnyekkel, feszültséggel, miközben a lenyűgöző környezet adja magát a szórakozáshoz. Sikerült azért valamennyire kikapcsolódni, vagy végig kőkemény munkaként élted meg a forgatást?

– Szabadidőről szó sem volt, hiszen minden pillanat rögzítésre került, még azok is, amikor egyedül voltam, és a saját gondolataimmal harcoltam, vagy épp készülődtem a következő programra. Pihenésre nem jutott egyetlen másodperc sem, hiszen nekem mindenkit meg kellett ismerni, mindenkivel találkozni, szóval számomra nagyon feszes volt a beosztás. Bevallom, arra számítottam, hogy könnyebb menet lesz, még aludni is kevés időm volt, folyamatosan újabb próbatételekkel szembesültem, rengeteg meglepetés várt, így a végére azért eléggé elfáradtam. Ennek ellenére egyetlen pillanatát sem bánom, sőt azt gondolom, többet kaptam a műsortól, mint amennyit vártam. A szereplői gárda elképesztő volt, és tényleg felejthetetlen élményeket kaptam.

Forrás: VIASAT3 / Udvardi Attila

– Izgalmakban nem lesz hiány, az biztos! Fel tudsz idézni egy olyan pillanatot, ami nagyon emlékezetes volt számodra?

– Több ilyen is volt, mindegyik más miatt. A legmaradandóbb talán az egészben az, hogy mennyire sokféle érzelem alakult ki bennem. Elképesztően érdekes, hogy az összezártság mit hoz ki az emberekből, ez nem olyan, mint amikor egy diszkóban ismerkedsz. Itt szemtől-szemben mindent kiadunk magunkból. Ez a legintenzívebb módja a másik ember megismerésének, még akkor is, ha nem mindig, minden szereplő őszinte. Az egészhez a kulcs pedig a jó kommunikáció. Szóval bőven akad, amit egy életre el tudok raktározni az emlékeimben.

– Nem hagyhatjuk szó nélkül a 20 millió forintos pénzdíjat, ami az ismerkedés mellett a másik komoly tétje is volt a műsornak. Viszont ahogy most beszélgetünk, az az érzésem, hogy neked sokkal fontosabb volt emberi oldal, mint maga a nyeremény. Jól érzem?

– Nagyon motiváló tud lenni egy játékban egy ilyen összeg, de most nekem tényleg az emberi oldal volt a fontosabb. Annyit elárulhatok, hogy idővel összekovácsolódott a csapat, egy közös kaland volt, amit együtt éltünk át, és együtt vártuk a végét is, hogy mit hoz az élet.

– A beszélgetésünk alatt tényleg azt érzem, hogy egy új színfoltja leszel a hazai médiának. Most már nagyon várjuk az első adást, hiszen az egész magyar televíziózás történetében nem volt még ilyen taktikai párkereső reality. Szerinted mitől lesz igazán különleges ez a műsor?

– Értékeket képvisel és nem a szokványos valóságshow tematikára épül. Érdekes karakterekre, megdöbbentő, megható élethelyzetekre lehet számítani, és arra, hogy az embereket valóban a szívükig meg lehet ismerni. Biztos vagyok abban, hogy a nézők is sokat kapnak majd.

Forrás: VIASAT3