JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

9 napsütéses film, ami érdekes ragyogást hoz az életedbe: ezek a legjobb fényben fürdő alkotások

Borítókép: 9 napsütéses film, ami érdekes ragyogást hoz az életedbe: ezek a legjobb fényben fürdő alkotások Forrás: pexels/Skitterphoto
Van vidámság, de szatíra és horror is: ezek a legjobb napfényes filmalkotások.

Azúrkék égbolt, ragyogó lég, perzselő színek, napraforgósárga vagy narancsszín napfény: már a filmvásznon is remekül mutat, nem igaz? Persze attól, hogy süt a nap, itt a Földön még nem garantált a boldogság. Cikkünkben olyan filmeket gyűjtöttünk egybe, ahol boldog és kevésbé boldog embertársaink minden elözönlő fényben élik mindennapjaikat, de hogy ezek a napok szépek avagy pokoliak, az már rajtuk (is) múlik.

Mamma Mia

Elsőnek itt van minden napfények filmje, szerelem és ABBA-dalok egy alig-történetes mozgóképen. A boldogságtól kicsattanó musical egy görög szigeten játszódik, ahol a hoteltulajdonos Donna (Meryl Streep) és lánya, Sophie (Amanda Seyfried) esküvőre készülődik. A lány nem ismeri az apját, ezért három levelet ad fel három lehetséges apajelöltnek, hogy meghívja őket hozzájuk és végre kiderítse, kinek is van joga őt oltárhoz kísérni. Colin Firth, Stellan Skaarsgard és Pierce Brosnan közül csak az nem tudja, ki lesz a befutó, aki még sosem látott kliséktől duzzadó vígjátékot, így marad a sok remek sláger és a napfényözön a tenger partjainál.

Forrás: IMDb/Meryl Streep and Amanda Seyfried in Mamma Mia! (2008)

A csodálatos Mr. Ripley

Tom Ripley (Matt Damon) szeretne gazdag ember és igazi világpolgár lenni, de ez csak gyilkosság árán lehetséges. Az európai csodavárosok, a mediterrán idill, a luxusmindennapok, ez lenne Tom álma, amit úgy valósít meg, ahogy senki más: furfangos személyiségcsere révén. A francia Ragyogó napfény adaptációjában luxusjachtok, olasz tengerpartok és a laza életérzés az úr, miközben minden gyönyörűségre árnyékot vet egy sóvár gyilkos mohó tekintete.

Koktél

Hozzunk még egy limonádét! A maga korában szép közönségsikert hozó, mégis földbe dorongolt Koktélban Tom Cruise a Wall Street-i nagymenőség helyett koktélbárokban köt ki, pénzguru helyett a női szívek pultosálma lesz. Aztán persze beleszeret Jordanbe (Elizabeth Shue), a titkolt milliomoslányba, és a pálmafákkal szegélyezett, napfényes óceánparton mindig gondja megoldódik.

Kattints a galériára, ahol további 6 film vár rád!