„Az ármány és a szerelem a világ minden szegletén egyforma" – interjú Liptai Claudiával, a hamarosan debütáló Szingli vagy svindli c. reality háziasszonyával

Borítókép: „Az ármány és a szerelem a világ minden szegletén egyforma" – interjú Liptai Claudiával, a hamarosan debütáló Szingli vagy svindli c. reality háziasszonyával Forrás: VIASAT3 / Udvardi Attila
Különleges formátumú valóságshow veszi kezdetét a VIASAT3 csatornán október 2-án 20 órakor. A Szingli vagy svindli az ősz egyik legizgalmasabban televíziós produkciója, amire a csatorna nem is választhatott volna jobb műsorvezetőt Liptai Claudiánál. A rutinos képernyős elárulta, hogy a kezdeti előítéletei ellenére nagyon megkedvelte a főhőst, a szingli lányt, Tápai Andit, aki az igazi szerelem és a mesés fődíj reményében költözött be egy csapat fiúval egy álomszép tengerparti villába. De Claudia arról is mesélt, hogy mennyi meglepetést tartogatott számára ez a forgatás, ami neki is örök emlék marad.

– Tapasztalt és sokat látott műsorvezető vagy, a Szingli vagy svindli viszont egy merőben más produkció, mint amit eddig a hazai televíziózásban a képernyőn láthattunk. Mennyire jelentett számodra új kihívást ez a felkérés?

– Érdekes szó a kihívás, egyrészt van egy negatív csengése, miközben az újdonság miatt mégis pozitív. Olyan embernek tartom magam, aki állandóan keresi az új impulzusokat, és ez a műsor egy igazán jó kihívás volt. Már maga a tény, hogy a megszokott életvitelemet, a környezetemet, az otthonomat, a családomat magam mögött hagytam egy hónapra, már ez önmagában kihívás. Amikor pedig megtudtam, hogy a forgatás külföldön lesz, még inkább megjött a kedvem, és éreztem, hogy ehhez a műsorhoz szívesen csatlakozom.

Forrás: VIASAT3 / Udvardi Attila
Liptai Claudia és Tápai Andi

– Maga a koncepció nagyon izgalmas, hiszen adott egy csodaszép nő, aki keresi a párját, miközben össze van zárva egy villányi – először 10, aztán néha kevesebb, néha több – férfival, akik között vannak őszinték, és ugye a svindlik, akiknek titokban barátnője van, és csak megjátsszák magukat a nyeremény reményében, barátnőik pedig egy távoli villágból figyelik őket. Tapasztalt vagy a kapcsolatok terén, mennyire láttál át a csalfa hímeken?

– A szerkesztők felé a forgatás elejétől kezdve volt egy kérésem, hogy ameddig csak lehet, ne adjanak nekem olyan információkat, amikből számomra kiderülhet, hogy kik azok, aki a svindli oldalon állnak. Úgy éreztem valóságosnak, hogy a főszereplőnk, Andi mellett én is beállok a nyomozásba, így sokkal jobban tudom őt segíteni, akárcsak egy barátnő.

– Andival az első perctől fogva megvolt köztetek a kémia?

– Bevallom, eleinte az előítélet engem is utolért. Megláttam az Andit, hosszú fekete haj, tetoválások, és azt gondoltam ő vagy egy nagyon kemény nő, vagy olyan, aki a külseje mögé bújik. Aztán ahogy egyre jobban megismertem, rájöttem, hogy mennyire alázatos és kedves, aki az élettől kapott sebeit próbálja feldolgozni. Kicsit visszakanyarodva a kihívásra, érdekes dolog egyébként, és talán épp az egyik legnehezebb része is az volt számomra, hogy nem tudtam, miként leszek képes majd egy vadidegen emberrel úgy kapcsolatot teremteni, hogy közben segíteni tudjam, de mégsem csak az ő oldalán álljak. Andi egyébként szerintem zseniálisan játszik, még akkor is, ha néha a saját ellentmondásaiba is keveredik. Úgy gondolom, tökéletes választás volt a műsor számára főszereplőnek.

Nyitottan állok mindenkihez az életben is, ezért úgy gondolkoztam, hogy mindenki jó.

– Andinak azért biztos sokat jelentett, hogy támaszként mellette voltál. Mondhatjuk, hogy egy erős női szövetség alakult ki köztetek?

– Egyértelműen igen. Konkrét példa is lesz majd látható a műsorban rá. Hiába vagyok én műsorvezető, de volt olyan helyzet, amikor úgy viselkedtek Andival, hogy nem tudtam türtőztetni magam és én is odacsaptam. A történések alakulása miatt néha elgurult a gyógyszer… Andi viszont szemrebbenés nélkül csinálta végig, tele érzelemmel, fegyelmezetten, de azért a színfalak mögött volt, hogy sírt.

– Érzelmekből tehát nem lesz hiány?

– Abban biztos vagyok, és abban is, hogy Magyarországon nem készült még ilyen műsor, ahol kamera előtt olyan helyzetek alakultak ki, amiket majd láthatunk. Ugyan a szereplőket a műsor készítői hozzák az adott helyzetbe, viszont az, ami ott velük történik, az már teljesen rájuk van bízva. Rengeteg meglepetés várható, sokszor mi magunk is azt gondoltuk, hogy emberek kamera előtt nem mondanak el olyan dolgokat, amiket megtettek. Mégis egészen döbbenetes fordulatoknak voltunk szem-, és fültanúi, ahol nem volt mese, sem leállás, a kamera pedig forgott tovább. Bőven lesznek olyan pillanatok a játékban, amikor mi magunk is döbbenten álltunk a történések előtt. Egyrészt szó van a szerelemről, de leginkább arról, miként lehet kiismerni az embereket. Nagyon durva, hogy képesek hazudni, mennyire hisszük azt, hogy mindenki hazudik, kiben bízhatunk? Miközben nagyon érdekes az is, hogy milyen furán tudnak azok viselkedni, akiknek valójában pedig nem kellene hazudni. Teljes káoszba sodorják magukat. Olyan, mint amikor megállít a rendőr és minden rendben van, de mégis bűnösnek érzed magad.

Forrás: VIASAT3 / Udvardi Attila

– Mennyire igazolódtak be a te saját női megérzéseid a svindlikkel kapcsolatban?

– Nyitottan állok mindenkihez az életben is, ezért úgy gondolkoztam, hogy mindenki jó. Aztán ahogy beindult a műsor, számomra is volt bőven meglepő fordulat. Voltak, akik tényleg szingliként érkeztek, és azok, akik nem, közben addig kavarták maguk körül a levegőt, hogy elbizonytalanodtak. Volt, akin láttam, hogy teljesen odavan Andiért, miközben természetesen nem adhattam át neki semmilyen plusz információt, de ő soha nem is kérdezett rá, nagyon tisztességes volt végig.

– Most már tényleg nagyon várjuk a műsort, amit egy igazán különleges helyszínen forgattatok, ahol adja magát a szerelem…

– Igen, Horvátországban, Dubrovnik mellett, és én még korábban nem jártam erre. Még itthon olvastam, hogy az Adria gyöngyszemének tartják, nem véletlen, hiszen a klíma, a tenger, a hőmérséklet nagyon jót tesz a szerelemnek. Azonban az ármány és a szerelem a világ minden szegletén egyforma…

– Számodra mi volt a legemlékezetesebb pillanata a forgatásnak?

– A családomnak és a barátnőimnek is volt lehetősége meglátogatni, ráadásul életem egyik legszebb ajándékát kaptam, mivel a forgatás időszakára esett a férjem születésnapja és az enyém is. Kaptam Ádámtól (Pataki Ádám mestercukrász, Claudia férje – a szerk.) egy olyan egyórás kisfilmet, amiben mindenki megszólalt, aki az életemben szerepet játszott. Korábbi tanáraim, régi kollégáim, akiket már hosszabb ideje nem láttam, Szirtes Tamás, Gálvölgyi János, Kern András. Nagyon megható volt. Őszinte leszek, azért nagyon kemény időszak volt, mert attól függetlenül, amit a képernyőn lehet majd látni, hogy szép ruhákban, sminkben, gyönyörű helyszínen vagyunk, azért kőkemény munka volt ez az egy hónap, így nagyon jólesett a szeretteim látogatása. Összességében egy csodálatos élmény volt az egész forgatás, fantasztikus stábbal, akikkel nagyon jól éreztük magunkat, és biztos vagyok abban, hogy ez át is jön majd a képernyőn.