A dietetikus szerint ez a 10 legjobb szénhidrát, ha fogyni szeretnél

edzés,szénhidrát Forrás: Getty Images
A szénhidrát jó ideje nincs már tiltólistán, pláne azoknál, akik kőkeményen edzenek. Ha viszont leadnál pár kilót, érdemes még kiemeltebben figyelned arra, melyek a legoptimálisabb verziók a szervezeted számára!

Fogyni próbálsz, ezért úgy gondolod, ki kell zárni az étrendedből a szénhidrátokat? Semmiképp se tedd, elég fájdalmas ugyanis kenyér, gyümölcs és tészta nélkül élni, pláne, hogy nincs is erre szükség!

Leslie Langevin dietetikus szerint a szénhidrátok elemi fontosságúak, hiszen belőlük nyerünk energiát. Bár tényleg érdemes kerülni a finomított cukrokat, a fehér lisztből készült ételeket, az összetett szénhidrátok igenis kellenek. Ezek ugyanis a magas rosttartalom miatt lassan bomlanak le a szervezetben, és segítik a vércukorszint stabilizálását, mivel lassabban emésztjük meg őket. A szakember szerint a cél az, hogy napi háromszor fogyasszunk teljes kiőrlésű ételt, magvakat, gyümölcsöt vagy hüvelyeseket.

De mutatjuk is, hogy szerinte melyek a legoptimálisabb szénhidrátok, ha az egészséges étkezés mellett fogyni is szeretnél.