Egy nős férfitől lesz gyerekem

Borítókép: Egy nős férfitől lesz gyerekem Forrás: pexels
Katalinnak sokáig volt viszonya valakivel, akitől aztán teherbe esett. A férfi azonban nős...

Ki is ő? Őszintén megmondom, csak egy férfi a kávézóból, ahol dolgoztam. Ő a laptopján klimpírozott, én végeztem a dolgom a pult mögött, sokáig észre sem vettem, hogy létezik. Egyszer látványosan rossz kedve volt, és én udvariasan rákérdeztem, bántja-e valami. Így kezdődött.

Elkezdtünk beszélgetni, és gyorsan rájöttünk, hogy egy hullámhosszon vagyunk. Egyáltalán nem akartam elcsábítani, minden el nem tervezetten történt.

Egyik este betért a kávézóba, holott azelőtt inkább napközben volt szokása. Nem hozott laptopot, kávé helyett bort kért. Akkor már határozottan éreztem, hogy vonzódom hozzá, ő pedig két pohár után elárulta, hogy nagyon tetszem neki, de van valami, amit tudnom kell róla. Nős. A feleségével Kecskeméten élnek, ő csak egy munka miatt költözött pár hónapra a fővárosba.

Az információ nem tántorított el. Annyira vonzódtam hozzá, hogy aznap éjjel az ágyban kötöttünk ki, és megismételtük két nap múlva. Pillanatok alatt viszony lett a dologból. Annál is könnyebb volt, mert Tibi (nevezzük így) azt állította, a felesége teljesen leszokott a szexről. Úgy élnek egymás mellett, mint két idegen.

Kapva kaptam a lehetőségen, még ha jövőtlennek is tűnt. 36 éves voltam, évek óta egyedül éltem, nem tudtam ismerkedni, az online társkeresést gyűlöltem. Élveztem a szexet Tibivel, és egyszerűen nem érdekelt semmi ezen kívül.

Szerelmi életünk első szakasza öt hónapig tartott. Akkor fogta magát, és visszaköltözött a feleségéhez. Szándékát egy sms-ben közölte, ezt pedig egyszerűen nem viselte el az önérzetem. Nem vettem fel a telefont, amikor hívott, és néhány hét után le is szokott róla. Három hónapig nem találkoztunk: szenvedtem, de úgy éreztem, jobb így. Egyszer azonban felberregett a kaputelefon, és ott állt a küszöbön lefogyva, ziláltan. Szeretlek, mondta, és ezzel kezdetét vette a második felvonás.

Tibi ingázni kezdett a főváros és Kecskemét között. Újabb fél év telt el szenvedélyes, de kiszámíthatatlan körülmények között, amikor egy heves ágyjelenet után bejelentette, a felesége gyereket akar. Akkor meg akartam halni, de másnap, miután kitisztult a fejem, a tervem is alakot öltött.

Én is szeretnék gyereket.

Nem azért, hogy megtartsam Tibit. Nem. Azt hiszem, akkor már pontosan láttam, hogy ez lehetetlen. Úgy éreztem, ő az utolsó esélyem az életben arra, hogy gyerekem legyen, és meg akartam ragadni.

Mivel a ciklusom szuperpontos, két hónap múlva megjelent a teszten a két csík. Boldog voltam és halálosan szomorú is egyszerre. Újabb egy hónap múlva összeszedtem minden bátorságomat, és elmondtam neki, mi a helyzet. Gyakorlatilag sokkolta. Biztos meg akarod tartani, kérdezte, én pedig bólintottam. Miért csináltad, szakadt ki belőle, én pedig visszakérdeztem: ha annyira zavart a lehetőség, ugyan miért nem használtál kotont?

Hosszú hallgatás után azt mondta, át kell gondolnia a dolgokat, mivel a feleségével egyelőre felfüggesztették a gyerekprojektet – a nő mégsem érezte magát késznek az anyaságra. Nem láttam egy hétig. Akkor felhívott, és közölte, a városban van. A hangján már hallottam, hogy semmi jóra nem számíthatok. Lagymatagon megölelt, utána a Dunaparton sétáltunk. Felhős volt az arca, én pedig megkérdeztem: most szakítani fogsz velem? Lehajtotta a fejét, és szavak nélkül is tudtam, hogy vége.

Az azért kiderült, hogy a feleségével mégis újrakezdték a gyerekprojektet. Nem akartam tudni, sikerül-e. Nem beszéltünk többé. Még két hónapom van, és megszületik a baba, akihez Tibinek semmi köze sem lesz.

Tudom, hogy haragszik rám. Úgy érzi, becsaptam. Lehet, hogy valahol igaza is van, de újra megismétlem: miért nem használt kotont, ha teljesen ki akarta zárni ennek a lehetőségét? Ez volt az egyetlen lehetőségem az anyaságra – orvos nélkül, sok pénz nélkül, ami nekem nincs. És boldog vagyok. Nagyon boldog. Egyedül is.

Galériánkban magyar sztárokról olvashatsz, akiknek eltitkolt vagy házasságon kívüli gyereke született