Hogyan nyaraltak régen az emberek?

olvasó nő,nyár,vintage Forrás: flickr
A nyaralás a 20. század elején még egész nyáron át tartott. Hogy csinálták?!

A nyaralás a régi időkben azoknak a kiváltsága volt, akik amúgy sem dolgoztak. A 20. századra azonban a középosztály is nyaralni kezdett, méghozzá egész nyáron. A nyaralás akkor még nem zsugorodott párnapos kiruccanássá, mint manapság; az embereknek valamiért több idejük volt, mint ma. Vagy azért, mert ők még az arisztokráciába tartoztak és továbbra sem dolgoztak, vagy azért, mert gyerekek voltak és tartott a nyári szünet, vagy pedig azért, mert betegek voltak és szanatóriumi kezelésre utalták őket. Ja és olyan is előfordult, hogy főállású családanyaként élték az életüket és a munkakörük 0-24-ben telt télen-nyáron. Akárhogy is, azok voltak csak az igazi, végtelenbe nyúló, klímaváltozás előtti (illetve annak okait éppen előidéző), önfeledt nyarak! És akkor még nem is ejtettünk szót a hozzájuk tartozó hol szerelmi, hol családi, hol bűnügyi történetbe illő bonyoldalmakról.

Nem csoda, hogy olyan jólesik belefeledkezni ezekbe a regényekbe, ha éppen nyaral az ember, akkor azért, ha az irodában eszi a fene, akkor meg azért.

És főleg egy csomó mindent megtudunk belőlük a régi nyaralási szokásokról! Kattints a galériára, hogy megtudj néhány érdekességet arról, hogyan nyaraltak eleink: