JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Mit tehetsz a striák ellen? Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket!

Borítókép: Mit tehetsz a striák ellen? Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket! Forrás: Getty Images/ti-ja
A striák rengeteg nő életét keserítik meg és sokszor nem csak esztétikai problémát jelentenek számukra, de az önbizalmukat is aláássák. Ha te is küzdesz ezzel a mumussal és tudni szeretnéd, pontosan mi okozza, hogyan előzheted meg kialakulását és mi a teendőd, ha már megjelent, olvass tovább és mindenre választ kapsz!

Miért jelennek meg testünkön a striák?

Világszerte a lakosság 40%-a küzd striákkal, melyek kialakulásának fő oka, hogy a hirtelen és nagymértékű súlycsökkenéshez vagy súlygyarapodáshoz nem tud ugyanolyan mértékben alkalmazkodni a bőr alatti kötőszövet, mint a bőr legfelső rétege, ami a benne lévő kollagén- és elasztinrostok szakadásához vezet. A striák jellemzően olyan területeken jelenhetnek meg, mint a has, a mellek, a csípő, a fenék és a combok.

A striák megjelenésére hajlamosíthat az alacsony kollagénszint vagy egyéb szerkezeti problémák a bőrben, de a serdülőkorban bekövetkező hirtelen növekedés is, amivel a bőr nem feltétlenül tud lépést tartani. A gyors súlyváltozások, azáltal, hogy nyomást gyakorolnak a bőr rostjaira, ugyancsak striák megjelenését okozhatják és nagyon gyakori, hogy terhesség idején válik „csíkossá” a bőr a súlygyarapodás és a hormonális változások – az ösztrogén és a relaxin hormon fokozott termelődése – következtében, mivel a bőr megnyúlik és gyengülnek a rostjai. Bár nincs olyan gén, amely a striák kialakulásáért lenne felelős, de mivel bizonyos gének kombinációja szabályozza a kollagén termelődését, a bőr rugalmasságát és a bőr egészségének egyéb aspektusait, ezek rendellenes működése is generálhatja azok megjelenését.

Forrás: Getty Images/chokja
Nagyon gyakori, hogy terhesség idején válik „csíkossá” a bőr a súlygyarapodás és a hormonális változások miatt.

Mit tehetünk a striák ellen?

Sajnos a striák maradandóak, teljesen eltüntetni őket nem lehet, de jó hír, hogy különféle kezelések, krémek és testápolók segítségével minimalizálható a megjelenésük illetve egészségtudatos életmóddal csökkenthető a kialakulásuk és az állapotromlás esélye. A megfelelő vízfogyasztás segíthet fenntartani a bőr rugalmasságát, csökkentve a striák kialakulásának valószínűségét. Ugyanakkor a cinkben, D-, A-, C- és E-vitaminban gazdag táplálkozás is „táplálja” a bőrt, fontos szerepet játszik a bőr egészségének, rugalmasságának megőrzésében. Mint ahogy a rendszeres mozgás is hozzájárulhat ahhoz, többek között a vérkeringés, a bőr oxigénellátottságának fokozásával, hogy bőrünk egészséges, ellenálló legyen és jó állapotban maradjon.

Ám akkor sem kell kétségbeesni, ha már vannak striáink, megjelenésük halványítására ugyanis léteznek hatékony módszerek.

Hatékony módszerek a striák halványítására

1, A fény- vagy lézeres kezelések a kollagén és az elasztin növekedésének ösztönzésével minimalizálhatják a striák megjelenésének romlását.

2, A mikrodermabrázió során apró kristályokkal „radírozzák le” a bőr felső rétegét, így a striák alatt új bőrrétegeket tárnak fel, amelynek hatására a striák halványabbakká, a bőrfelszín pedig egyenletesebbé válhat.

3, Egy jól megválasztott bőrápolási rutin ugyancsak jelentősen hozzájárulhat a bőr kollagén- és elasztánszintjének fenntartásához. Használj olyan bőrápoló terméket vagy szérumot, amely képes javítani a bőr rugalmasságát és idővel csökkenteni a striák megjelenését. Próbáld ki a NIVEA® Luminous630® Even Skin Tone testápoló termékeket, melyeket egyedülálló módon arra terveztek, hogy kiegyenlítsék a bőrtónusbeli különbségeket testünkön.

Forrás: NIVEA
A NIVEA® Luminous630® Even Skin Tone testápoló termékeket arra tervezték, hogy kiegyenlítsék a bőrtónusbeli különbségeket testünkön.

A NIVEA® Luminous630® Even Skin Tone testápoló olaj-szérum olajtartalmú formulája a szabadalmaztatott Luminous630® összetevővel segít kiegyenlíteni a bőrtónusbeli különbségeket és csökkenti a terhesség, a hormonális és a súlyváltozások által okozott striák láthatóságát. Bár az eredmények egyénenként eltérhetnek, az első eredményeket már akár két hét után is láthatod! A szérum azért is fantasztikus, mert nagyon intenzíven hidratál: 48 órán át tartó hidratálást biztosít a bőrödnek. És nem csak a régebbi striák láthatóságát segít csökkenteni, rendszeres használatával és egy kis masszázs alkalmazásával az új striák kialakulását is megelőzheted, ráadásul még az esetleges sötét foltjaidat – napsugárzás vagy akné nyomán maradt foltokat, pigmentfoltokat – is halványítja!

Ha sötét foltoktól is szenvedsz

A nők számára a striák mellett a pigment- vagy napfény okozta foltok ugyancsak gyakori és sokszor megoldhatatlannak tűnő problémát jelentenek, melyre folyamatosan keresik a megoldást. Ez a zavaró esztétikai elváltozás akkor jelenik meg, amikor a melanin pigment egyenetlenül termelődik a bőrben. A védelem nélküli, túlzásba vitt napozás, de a pattanások vagy a terhesség és a menopauza idején tomboló hormonok következményeként is jelenhetnek meg pigment- vagy napfoltok a bőrünkön, általában azokon a testrészeken, amelyek a leggyakrabban vannak kitéve a napnak: az arcon, a nyakon, a dekoltázson, a kézen, az alkaron és a vállakon.

A NIVEA® Luminous630® Even Skin Tone Testápoló krém formulája segít kiegyenlíteni a bőrtónusbeli különbségeket és nem csak a striák láthatóságát csökkenti, de a napfoltokét és a pigmentfoltokét is, miközben bőröd 48 órás hidratálásáról is gondoskodik. Az első látható eredmények pedig már 4 hét rendszeres használat után megmutatkoznak.

Forrás: NIVEA
A NIVEA® Luminous630® Even Skin Tone Testápoló krém formulája nem csak a striák láthatóságát csökkenti, de a napfoltokét és a pigmentfoltokét is.

Melyik terméket válaszd?

Akár az olajos szérumot, akár a krémet választod, elegendő naponta egyszer alkalmazni a célzott területen, és fontos, hogy naponta csak egy LUMINOUS630® tartalmú terméket használj a testeden, azaz ne alkalmazd egyszerre a testápoló olaj-szérumot és a krémet!! Míg az olaj-szérum elsősorban a striák halványítását célozza, a krémet a sötét foltok és a pigmentfoltok láthatóságának csökkentésére használd!

Advertisement
Advertisement