Na és ha híztam a karantén alatt, akkor mi van?

hízás,karantén Forrás: Getty Images
Egyikünk sincs könnyű helyzetben az elmúlt hónapokban, én sem. Ezért eszembe se jut hibáztatni magam azért, mert arra már nem tudtam figyelni a karantén alatt, hogy ne hízzam egy kicsit. Inkább bevezettem néhány hiperegyszerű, szinte automatikus új szokást a fizikai jóllétem érdekében.

Tíz hete vagyok otthon, még ha az utóbbi időben lazábban is: sport, vásárlás és ismerősökkel találkozás céljából lépek ki az utcára. A napjaim eléggé egyformán telnek, ugyanakkor nem mondanám, hogy egészségtelenül élnék. Most végigvettem a fejemben, hogy mi mindent teszek tudatosan a fenntartható módon egészséges életmódért:

  • minden nap 6-kor kelek és 10-kor fekszem
  • nagyjából azt eszem, amit megfőzök
  • hetente egyszer vásárolok, vagyis szóba sem jöhet az impulzusvásárlás
  • naponta háromszor étkezem, nagyjából ugyanabban az időpontban és próbálok nem nassolni
  • hetente legalább ötször edzek

Mégis felszaladt rám kábé négy kiló, ami nem különösebben sok és nem is egyedülálló eset. Egyszerűen kisebb gondom is nagyobb volt annál, mint hogy az adagokra figyeljek és őszintén szólva a készlethiány miatt fehér lisztből készült termékeket sem volt mindig könnyű elkerülni. Szóval az utolsó dolog, ami eszembe jut, hogy elkezdjem hibáztatni magam. Viszont mivel semmi kedvem „fogyózni” meg kalóriákat és makrókat számolgatni, inkább úgy döntöttem, hogy bevezetek néhány „no brainer” szokást, vagyis olyan apró életmódbeli változtatásokat, amiket szinte automatikusan, gondolkozás és előre tervezgetés nélkül véghez tudok vinni.

A galériában felsorolom, milyen új, hiperegyszerű szokásokat vezettem be az elmúlt napokban a fizikai jóllétem érdekében, hátha mások is profitálhatnak belőle: