Ha nem akarsz meghízni a karantén végére: 10 tipp, hogy kordában tartsd az éhségedet

táplálkozás,diéta,karantén Forrás: Brooke Lark/Unsplash
Most, hogy a legtöbb ember otthon tölti a napjait, nehezebb lesz betartani az alapvető étkezési szabályokat, főleg úgy, hogy karnyújtásnyira vannak tőlünk az ételek.

A runnersworld.hu cikke.

Megosztok veled pár olyan dolgot, amire ha odafigyelsz, elkerülhető hogy a karantén végére a mérleg nyelve sokkal többet mutasson, mint előtte.

Személyes meggyőződésem, hogy minden a bevásárlásnál kezdődik. Bár most korlátozottak a lehetőségeink, ha a következőkre odafigyelsz máris tettél egy lépés az egészségedért:

  • Vásárolj minél több friss vagy mirelit zöldséget és gyümölcsöt

  • Válassz sovány fehérjeforrásokat: tofut, csirkét, halakat, tejtermékeket, tojást

  • A tésztákon túl egészséges szénhidrátokból is jelentős a választék: quinoa, bulgur, rizs, zabpehely, babfélék, hüvelyesek, édesburgonya

  • Rágcsálnivalónak chips helyett mogyorót, mandulát, kesudiót, napraforgómagot vegyél

  • Szerezz be gyógyteákat, ezzel nem csak az immunrendszeredet támogatod, de a folyadékfogyasztásodat is könnyebben tudod majd tartani
diéta,táplálkozás
Forrás: Ella Olsson/Unsplash
  • A reggel induljon egy tápanyagdús reggelivel: legyen benne fehérje, szénhidrát, minimális zsiradék és minél több zöldség. Tökéletes indítás például: 2 tükörtojás, 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér és 2 marék saláta. Ha így indítod a napot, elkerülheted, hogy a nap további részében túledd magad.

  • A kávét próbáld meg reggeli utánra hagyni, mert ha közvetlen ébredést követően iszod, egy hamis telítettségérzéssel becsapod a szervezetedet és kevesebb reggeli fogsz enni.

  • Kerüld az állandó nassolást és két étkezés között, tarts legalább 2,5-3 óra szünetet. Ha megfelelően állítottad össze a főétkezések makróit (fehérje, zsír, szénhidrát) akkor nem érzed majd szükségét annak, hogy folyton rágcsálj valamit.

  • Kerüld a feldolgozott élelmiszereket, mert egyrészt alacsony a tápanyagtartalmunk, másrészt a feldolgozottság által gyorsabban emelik meg a vércukorszintet, ami azt jelenti hogy hamarabb leszel elfogyasztásuk után éhes.

A cikk további részét a linkre kattintva olvashatod.

Miről próbál üzenni neked az, hogy épp mit nassolnál?