Ínycsiklandó desszertvariációk, amit a grillrácson is elkészíthetsz

Ínycsiklandó desszertvariációk, amit a grillrácson is elkészíthetsz
Forrás: pinterest

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

H

Ha nyár, akkor grillezés! Mi legalábbis ebben az időszakban majdhogynem mindennap sütünk valami finomat a faszenes grillen. Nyugi, ez nem azt jelenti, hogy folyton húst, kolbászt és szalonnát burkolunk, de még csak azt sem, hogy cukkinit és padlizsánt ennénk zsinórban. Ennél sokkal menőbb dolgok is kerülnek nálunk a nyílt tűz fölé: a desszertek!

Igen, jól hallottad, desszertek! Grillen mindent meg lehet sütni, még édességeket is, ráadásul meglepően sok dolog kerülhet ám a grillrácsra. Mehetnek rá gyümölcsök, fánkok, de akár egy finom muffin is. A lényeg, hogy képben legyél: mit, hogyan és mennyi ideig kell a tűzön hagynod ahhoz, hogy tökéletes nassolnivaló váljon belőle.

Gyümölcsös desszertek a grillrácsról

A legegyszerűbb és legegészségesebb grill desszertek természetesen a gyümölcsök, amikből érdemes nem túl lédús egyedeket választani, mint például az alma, ananász, körte, sárgadinnye vagy akár barack. Ezeket méretüktől függően fektetheted simán a rácsra, vagy felszúrhatod nyársra, de teheted alufóliába is - igaz így sokkal inkább párolódnak, mint sülnek.

Nagyon jól állnak a gyümölcsöknek a fűszerek, mint a fahéj és szegfűszeg, és persze bátran édesítheted is őket barna cukorral vagy mézzel. Ha a grillezett gyümölcsöket tálaláskor megszórod aprított friss fűszernövényekkel és valamilyen ropogós elemmel, mint a kekszmorzsa, granola, vagy pirított olajos magvak, és még fagylaltot is tálalsz melléjük, tökéletes desszertet varázsolhatsz 10-15 perc leforgása alatt.

grill, grill szezon, grillezett gyümölcs, grillezett desszert
forrás: pinterest
Grillezett fahéjas alma, vaníliafagylalttal

Édes tészták

Ha valami komolyabb, szénhidrátdús desszertre vágynál, tekerj fel kelt tésztát (ez lehet mirelit is) egy nyársra, ha megsült, forgasd bele olvasztott vajba és fahéjas porcukorba. Mind a tíz ujjad megnyalod majd, nekem elhiheted.

Ahogyan a sütőben, úgy a rácson is megsüthetsz számtalan süteményt, a kekszektől a grillezett fánkon át egészen a muffinokig.

Mutatjuk a személyes kedvenceinket!

Nézd meg a galériánkat>5 kép
Grillezett desszertvariációk
Tovább olvasok
Kép
Hogyan hagyom magam mögött a megfelelési kényszert?

Lassan. Nagyon lassan. Eszter története

Kép
Anya huncutságai: Mit és hogyan füllentünk a gyerekeinknek

A Mesélj, Anyukám! podcast legújabb részében eláruljuk, melyek azok a kegyes hazugságok, füllentések, amelyek néha bevetünk anyaságunk során.

Kép
Hogyan kezeld a stresszt a csillagjegyed szerint?

Kimerült vagy? Lehet, hogy a csillagokba írva találod, hogyan engedd el a stresszt. Ha még sosem jutott eszedbe, hogy a különféle zennel és nyugalommal kapcsolatos szokásaidat a csillagjegyedhez igazítsd, itt az ideje – talán éppen itt lapul a titok, amit megfejtve egy kicsivel még hatékonyabbá teheted a stresszkezelésed.

Kép
A barátnőm sharentingben szenvedett, meglett a böjtje

Mindenki elolvad, ha cukin maszatos kisgyereket lát a kádban pancsolni, a homokozóban kacarászni, a mamája karjában fagyizni. De hol van a határ? Ki lehet-e tenni a gyereket a határtalan közérdeklődésnek? A barátnőm beleesett a sharenting csapdájába, meg is lett az ára.

Kép
Milyen gyógynövény vagy? Interjú a bükki füvesember lányával

Érdekes kvízt találtam a népszerű Györgytea honlapján. Kiderült, ha növény lennék, citromfű lennék. Imádom a citromfüvet! Szoktunk is szedni kirándulás közben egy csokorra valót. Erdei csavargással kezdődött a népi gyógyászat egyik legismertebb hazai képviselője, Gyuri bácsi, azaz a Bükki Füvesember gyógynövényes karrierje is. Lányával, Lopes Szabó Zsuzsannával beszélgettünk.

Kép
Napi horoszkóp október 26.: a Skorpiókat kellemes meglepetés éri, a Nyilasok ügyei pozitív irányt vesznek

A hét első napjára is üzentek a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópod!

Kép
Ettél már csicsókát? Itt az ideje kipróbálni!

Azon vagyunk, hogy minél színesebben táplálkozz- próbálj ki új ízeket, zöldségeket, szokatlanabb alapanyagokat. A csicsóka most igazi szezonális élelmiszer - ne feledkezz meg róla!

Kép
Hogyan ne tegyük tönkre a jövőt

Fenntarthatóság – a fogalom, amit mindenki hallott már, de gyermekeink, unokáink érdekében jó lenne meg is érteni.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem