Ki mondta, hogy gyümölcsléből nem készülhet isteni, szuper egészséges pohárdesszert? Most bebizonyítom, hogy lehetséges!

Borítókép: Ki mondta, hogy gyümölcsléből nem készülhet isteni, szuper egészséges pohárdesszert? Most bebizonyítom, hogy lehetséges!
Nem vagyok túlságosan édesszájú, de ha néha-néha mégis megkívánok valami nyalánkságot, akkor az egészséges desszertek közül válogatok. Ilyenkor jöhet egy finom szorbé, túrós-gyümölcsös pohárkrém, chia puding és persze a legnagyobb kedvencem, a tápiókapuding, amit neked is jószívvel ajánlok!

A tápióka igencsak megosztó élelmiszer, hiszen íze egyáltalán nincs, magjai pedig áztatás és főzés után zselés gyöngyökké változnak. Eme két tulajdonsága miatt viszont remek pohárdesszert varázsolható belőle, ami ráadásul glutén- és laktózmentes is.

Bármilyen gyümölccsel, fűszerrel, állati vagy növényi tejjel kombinálható. Én leggyakrabban egy kókusztejes-mangós változatot szoktam készíteni, most mégis úgy döntöttem, hogy kipróbálok valami újat, és nem csak egy tejes, hanem egy gyümölcsleves verziót is kipróbálok, majd ezt a kettőt rétegezem. Milyen jól tettem!

Forrás: Nóri

Az egyik réteghez a már jól bevált tejet és kókuszreszeléket, míg a másikhoz egy light gyümölcsitalt használtam, ami energiaszegény és nem tartalmaz hozzáadott cukrot.

A tejes változat krémessége és a gyümölcsitallal készült réteg savassága tökéletesen kiegészíti egymást, amit még ráadásul megkoronáz a pirított kókuszreszelék és friss eper.

Ha te is kipróbálnád, galériánkban lépésről lépésre kapsz hozzá útmutatót az elkészítéséhez!