Grillezős pácrecept egyenesen a piaci eladótól

Borítókép: Grillezős pácrecept egyenesen a piaci eladótól
Frappáns hétköznapi történet recepttel a végén.

Tétován nézelődtem a baromfiboltban a piacon. A pult túlfeléről megszólított az eladó fiatalember, hogy mit parancsolok. Mondtam, hogy még hezitálok, mert annyira grillezős az idő, hogy az eredeti paprikás csirke projektemet éppen most dobtam gondolatban. De még nem tudom, mi legyen helyette.

Az eladó kész volt a válasszal: vegyek kacsacombot vagy kacsamellet, a minap ő is azt csinált, tud egy remek pácot is mondani hozzá. Elmondta, de a hozzávalóknak csak a felét bírtam megjegyezni, pillanat, mindjárt leírom. Ne fáradjak, van e-mailcímem, elküldi az okostelefonjáról. Elküldte. Megcsináltam, isteni lett. Íme a recept, amit ezúton is köszönök Fefének:

Pác csirke- vagy kacsacombhoz

Hozzávalók:

  • 225 gramm joghurt
  • 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 1/2 evőkanál frissen reszelt gyömbér
  • 1/2 citrom leve
  • 1 kávéskanál római kömény
  • 1 kávéskanál őrölt koriander
  • 1/2 kávéskanál összetört kardamom
  • 1/2 kávéskanál cayenne-i bors
  • 1/2 kávéskanál só
  • 3 evőkanál finomra vágott mentalevél

A fűszereket és a fűszernövényeket alaposan elkeverjük a joghurtban. A hússzeleteket lapos tálra fektetjük, és leöntjük a páclével. 1 óra hosszat pácoljuk, közben egyszer megfordítjuk.

A grillezett csirkemell receptjét itt találod.
Hét további pácrecepthez pedig kattints ide!

Szöveg: Betlen Katalin, fotó:Pinterest. A recept ismeretlen szakácskönyvből való.