3 levendulás recept, ami biztosan a család kedvence lesz: akár keksz is készíthető belőle!

Borítókép: 3 levendulás recept, ami biztosan a család kedvence lesz: akár keksz is készíthető belőle! Forrás: Szendeff Lőrinc, BOOOK
Ha a levendula fogyasztására gondolunk, leginkább a szörp jut róla eszünkbe, esetleg a lekvár. De tudtad, hogy még sok más finomság is készül ebből a sokaknak kedves növényből? Mutatunk rá három ízletes példát!

A levendula sokak kedvenc virága. Semmihez sem hasonlítható illatával, mesés színével és jótékony hatásaival bárkit elvarázsol, nem véletlen, hogy ritka az olyan, aki ne szeretné. De azt tudtad, hogy a konyhában is nagyon hasznos alapanyagod lehet, és nem csak a szörpökben? Bizony, Beh Mariann legújabb, a Levendula című könyvében erre hoz 30 ínycsiklandó példát. De bemutatja azt is, milyen fajtái vannak, hogyan termesztik és dolgozzák fel ezt a csodanövényt.

Forrás: Szendeff Lőrinc, BOOOK

Levendulás receptek

A levendula íze és színe miatt is nagyszerű alapanyag a konyhában. Édes és sós ételekhez is kiváló választás, különösen jól működik együtt a citrusos ízvilággal, de akár desszertekkel is! Nehezebb, zsírosabb ételekkel is jól párosul, mivel feldobja az ízüket. Így hát bátran kísérletezz, nem fogod megbánni! És, hogy biztosan jól süljön el a dolog, adunk is 3 tippet, mit készíts segítségével!

Galériánkban 3 levendulás recept található, amit szívből ajánlunk!

Forrás: Beh Mariann: Levendula, BOOOK