Sztárok, akik szeretik a hasukat és a konyhaművészetbe is nyakig alámerülnek

Borítókép: Sztárok, akik szeretik a hasukat és a konyhaművészetbe is nyakig alámerülnek Forrás: Getty Images
Ők bizony az evésen túl talán csak az étel elkészítését szeretik jobban.

Biztosan sok olyan világhírű ismert ember van, akinek a konyhájában fizetett séf készíti el a napi menüt, ám a közösségi felületeknek köszönhetően egyre több hírességről derül ki, hogy imádnak a konyhában sürögni-forogni.

A sütés-főzés, mint egy korábbi cikkünkben is írtuk már, nem csak pusztán az étel elkészítéséről szól. Pszichológiai tanulmányok támasztják alá annak jótékony mentális hatásait. A főzés egy olyan hétköznapi tevékenység, mely felér egy hobbi által adott örömérzettel. Kisimítja nap végén a hétközben összegyűlt - munkahelyi, családi körben begyűjtött- "ráncokat", levezeti a stresszt, egymásra épülő rendszere miatt (a recept által) fókuszáltabbá tesz és nem mellesleg, eredményét mások is élvezhetik.

A hírességek kusza és vélhetően túlon-túl sűrű hétköznapjainak egyik stresszlevezető technikája joggal lehet a főzés. Olyan is akad köztük, aki teljesen alámerítkezik és a konyhaművészetet már oly fokon űzi, hogy már a színészetet hátrahagyva, szakmát is válthatna. Persze vannak olyanok is, akik hobbiként tekintenek a konyhai tevékenységekre.

Galériánkban ilyen és olyan önjelölt séfeket is megtalálsz!