JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

A manifesztáció fantasztikus hatása: 5 technika, amivel bevonzod a jót az életedbe

Borítókép: A manifesztáció fantasztikus hatása: 5 technika, amivel bevonzod a jót az életedbe Forrás: Miljan Živković/Getty Images
A manifesztáció egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A módszer lényege, hogy mindannyian képesek vagyunk a teremtésre, ezáltal életünk megváltoztatása a kezünkben van, szimplán annyi a feladatunk, hogy higgyünk az álmainkban, tegyünk értük, és a valóságba manifesztáljuk őket...

A manifesztáció lényege abban rejlik, hogy álmainkra, céljainkra erősen fókuszáljunk, és ezáltal egyfajta víziót teremtünk az elménk segítségével, mely során elképzeljük azt, hogy már elértük ezt a célt, amire mindig is vágytunk. A pozitív gondolatok, illetve az álmainkba vetett töretlen hit és kitartás és cselekvés által egyre közelebb kerülünk ezekhez, míg végül az valósággá válik az életünkben.

A gondolataidnak teremtő ereje van, még akkor is, ha negatívak

Úgy gondolom az ember alaptermészete hajlamos arra, hogy elsősorban a félelmeire koncentráljon. Gondoljunk csak bele, hányszor vagyunk képesek arra, hogy előrevetítsük a rosszat, amitől félünk, és ezen rágódjunk folyamatosan. Nem véletlen, hogy rengeteg ember szenved mentális betegségekben, esetleg kóros szorongásban, hiszen folyamatosan jönnek olyan problémák, melyeknek megoldása, vagy éppen jövőbeli fennléte stresszt okoz.

Azonban nem retteghetünk mindentől, és nem vonzhatjuk be az életünkbe azt, amitől a legjobban félünk. Nem véletlen, hogy a legtöbb vallás is figyelmeztet arra, hogy bizony képesek vagyunk behozni az életünkbe azt, amitől tartunk. Erre tökéletes példa a Bibliából Jób könyve, aki úgy fogalmaz, hogy „amitől rettegve rettegtem, az jött reám”. Valóban megfigyelhető az, hogy amennyiben sokat tartunk egy negatív eseménytől, az végül beteljesedik. Ezek szerint pedig tényleg működik a manifesztáció, csak éppen rosszul használjuk.

Forrás: Miljan Živković/Pexels

Manifesztáld a jót az életedbe

Amennyiben képesek vagyunk elfogadni azt, hogy valóban történnek olyan dolgok, melyeket mi magunk manifesztáltunk be az életünkbe, akkor eljuthatunk arra a pontra is, hogy ezt a jóra is tudjuk fordítani. Hiszen sokkal többet érhetünk el akkor, ha félelmeink helyett a vágyainkra összpontosítunk. Meg kell érteni, hogy az érzelmeink és a gondolataink és cselekedeteink valóban képesek manifesztálni a valóságot.

Tennünk kell a céljaink eléréséhez

Azonban azt is elengedhetetlen hangsúlyozni, hogy a manifesztációhoz nem elegendő, hogy a gondolatainkban teremtsük meg az álmainkat. Szükséges, hogy koncentráltan, fókuszáltan tegyünk is a céljainkért. Mivel a tudatos teremtés lényege, hogy nemcsak magunk előtt látjuk a céljainkat, és gondolunk azokra, hanem azokhoz igazítjuk a terveinket, az érzéseinket, a szavainkat és a tetteinket is. Ezentúl konkrét lépéseket teszünk annak érdekében, hogy ezeket elérjük, és a valóságba tudjuk ültetni mindezt.

Manifesztációs gyakorlatok

A manifesztációs gyakorlatok az alappillérei annak, hogy jól működjön az adott módszer. Azonban a szakértők azt javasolják, hogy érdemes kicsiben elkezdeni, hogy szépen lassan ráérezz a technikára. Első ízben egy gyakorlatot érdemes kipróbálni, ami számodra a legszimpatikusabb, és a legkomfortosabb.

De nézzük is, milyen manifesztációs technikák léteznek!