Mindig elalszol a filmeken? 5 tipp, hogyan maradj ébren

Borítókép: Mindig elalszol a filmeken? 5 tipp, hogyan maradj ébren Forrás: Getty Images (Dejan_Dundjerski)
Ha a lejátszás gomb lenyomása utáni percekben már csukódik is le a szemed, akkor ez a néhány tipp neked is segíthet, hogy mostantól ébren tudj maradni a filmeken!

Neked is ismerős a következő forgatókönyv? Végre minden gyerkőc alszik, a kutya vagy a cica sem zajong, szóval a pároddal végre leülhettek megnézni azt a filmet, amire napok óta vágytok. Te viszont perceken belül álomba szenderülsz. És ez azért is bosszant, mert már nem az első eset. Bár a szakemberek szerint akár alvási rendellenesség is állhat a háttérben, a gyakoribb az, hogy egyszerűen csak fáradt vagy, esetleg az esti szokásaidon lehet picit változtatni.

5 tipp, hogy ezentúl ne aludj el a filmeken

1. Cseréld le a házimozi előtti szénhidrátban gazdag vacsorádat fehérjében gazdag falatokra, például tészta helyett egyél egy szelet husit zöldségekkel. Ez kevésbé nehezíti el a gyomrodat, így kisebb az esély arra is, hogy a tizedik percben már szunyókálj.

2. Az alkohol ellazít, de könnyebben el is alszol tőle. Szóval ha ébren akarsz maradni a filmen, bor helyett inkább egy pohár limonádét tölts magadnak.

3. Ha a gyerekek már nyolckor kidőltek, ne várjatok este 10-ig a filmmel, hanem indítsátok el, amint lehet – ez is növelheti a valószínűségét, hogy kibírod ébred a Vége főcímig.

4. Ne helyezkedj el túl kényelmesen, az ugyanis arra csábít, hogy elaludj. Tegyél inkább még egy párnát a fejed alá, vagy fészkelj be úgy az ágyba, hogy közelebb legyél az ülő testhelyzethez, mint a fekvőhöz.

5. Legyen kéznél egy jégkocka. Na, nem azért, hogy ha unalmas a film, huncutkodni kezdj a pároddal (bár… nem is rossz ötlet!). Hanem, mert ha érzed, hogy álmosodsz, a nyakadon vagy a kézfejeden végighúzott jégdarabka segíthet felfrissülni.

Vannak, akiknek az segít, ha éhesen kezdenek filmet nézni, vagy égve hagynak egy lámpát, mert úgy nem tudnak elaludni. Mindannyian másképp működünk, de a fenti tippek, tanácsok talán segítenek neked is, hogy ne aludd át a filmet, meg a Happy endet.

Forrás

Tudtad, hogy 4 tényező befolyásolja az alvásodat? Kattints a lenti galériára! Mutatjuk!