A kényelmes ágy és a jobb alvás titka

Borítókép: A kényelmes ágy és a jobb alvás titka Forrás: ADA
Nem túlzás azt állítani, hogy az ágy a legfontosabb bútordarab otthonodban. Nemcsak a testi és lelki egészséged szempontjából kulcsfontosságú, pihentető alvást biztosít, hanem az a hely is, ahol életed egyharmadát (átlagosan 227 000 órát) töltöd! Tehát mindenképpen megéri a fáradságot, hogy ezt a sokat használt tárgyat a lehető legkényelmesebbé és otthonossá tedd. Az ADA szakértői pedig most megosztanak 4 könnyen alkalmazható tippet, amelyekkel ezt megteheted.

1. Válaszd a tökéletes matracot

Az ADA kiváló minőségű matracai a testkontúrhoz való optimális alkalmazkodással és kiváló légkeringéssel segítik a kellemes alvásklímát. Ágybelsők széles választéka áll rendelkezésre - legyen szó rugós, hideghab, visco hab vagy latex matracokról. A megfelelő matracmag kiválasztása nagyban függ személyes preferenciáidtól és alvási szokásaidtól. A rugós matracok nagy légáteresztő képességgel rendelkeznek, ezért különösen alkalmasak azok számára, akik éjszaka sokat izzadnak. A hordózsebes rugómagok esetében a rugókat egyenként zsebekbe hegesztik vagy varrják, és így nagyobb pontrugalmasságot kínálnak, mint az egyszerű rugómagok, mivel mindig csak az a rugó enged, amelyre nyomás nehezedik. A hideghab hőszigetelő tulajdonságairól ismert, így különösen jó azoknak, akik éjszaka fázósabbak. Emellett a kisebb súly miatt a matrac is könnyebben kezelhető.

Forrás: ADA
Az ADA kiváló minőségű matracai a testkontúrhoz való optimális alkalmazkodással és kiváló légkeringéssel segítik a kellemes alvásklímát.

2. Tegyél komfortos betétet az ágyadba

A matracbetét (topper) egyszerű és költséghatékony módja annak, hogy kényelmesebbé tedd ágyad. A 3-10 cm vastag matracbetét tökéletesen alkalmazkodik a testedhez és pontosan ezért válik itt egyénivé: a különböző pózokban alvóknak más-más tulajdonságú anyagokra van szükségük. A memóriahab emlékszik az alvási mozdulataidra, és egész éjszaka melegen tart. Ha hajlamos vagy az éjszakai izzadásra, akkor a hideghab legyen a választásod. Az érzékeny alvóknak pedig a természetes latex ajánlott.

Forrás: ADA
A matracbetét (topper) egyszerű és költséghatékony módja annak, hogy kényelmesebbé tedd ágyad.

3. Válassz kényelmes párnákat

Mindenkinek egyedi alvási stílusa van, és ahhoz, hogy a lehető legkényelmesebben szenderüljön álomba, olyan párnára van szüksége, amely megfelel az igényeinek. Mivel az ágyéki gerinc után a nyaki gerinc okozza a legtöbb panaszt az alvás közbeni rossz testtartás miatt, fontos, hogy a fejet és a nyakat megfelelően megtámasszuk alvás közben. A nyakpárnák optimálisan kitöltik a fej és a vállak közötti területet, és a kivehető rétegek miatt könnyen alkalmazkodnak.

Forrás: ADA
Fontos, hogy a fejet és a nyakat megfelelően megtámasszuk alvás közben.

4. Találd meg a tökéletes alapot

Az időd nagy részét az ágyban töltöd, ezért fontos, hogy beruházz egy tökéletes ágyra, amely újra és újra biztosítja, hogy jól aludj. Amikor ágyat választasz, győződj meg róla, hogy annak kialakítása optimális alátámasztást biztosít nemcsak a matracnak, hanem testednek is. Választhatsz a rugós, a platform- és a léckeretek közül, és bár mindegyik jó alátámasztást nyújt, ez személyes preferenciától függ. Az ADA által kínált ágyak mindegyike megfelel a fenti kritériumoknak, anélül, hogy kompromisszumit kötnél a minőségi alvás terén.

Találd meg a tökéletes alapot!

Fedezd fel az ADA weboldalát >> itt!

Az ADA Facebook oldalához kattints >> ide!