Grabowski is oltáspárti - De hogyan jelentkezzünk a covid elleni oltásra?

Borítókép: Grabowski is oltáspárti - De hogyan jelentkezzünk a covid elleni oltásra?
Lassan tizenharmadik hónapja fertőzi a hétköznapjainkat is a koronavírus-járvány. Az országban öt oltás érhető már el, melyre a regisztráció egy kattintásra van csak. Blaha Lujza, Teleki Blanka és még Gabowski is beoltatná magát.

Az ország a vírus harmadik hullámának csúcsa felé tart, így a korlátozások nem változnak. Hiába, hogy már legtöbben a tűrőképességünk határán járunk, a jelenlegi számok mellett, pillanatnyilag semmilyen nyitás nem engedhető meg. A nyitás viszont csak abban az esetben valósulhat meg, ha a minél több ember oltatja be magát.

Hogyan tudsz regisztrálni?

Az oltásra jelentkezés egy kattintásra van csak. A Vakcinainfó oldalán lehet regisztrálni az ingyenesen elérhető oltásért. A vakcinainfo.gov.hu oldalon, a koronavírussal kapcsolatos információk mellett, egy regisztrációs felületet is lehet találni, ahol csak az alap adataink megadására van szükség: név, lakcím, életkor, email cím, telefonszám és TAJ szám.

Az oltás önkéntes és ingyenes. A regisztrációval és annak jóváhagyásával, az oltással és a vakcinával kapcsolatos információkról is tájékoztatást kapunk a jövőben. Fontos információ! Az oltás sorrendjét nem a jelentkezés időpontja, hanem a veszélyeztetettség mértéke határozza meg.

Grabowski is az oltást választaná

A Magyar Orvosi Kamara februárban oltásösztönző kampányt indított, melynek szerves része két reklámfilm is. Az ösztönző kampány célja, a vakcina iránti félelem csillapítása. A kampány fő üzenete, hogy nemcsak mi, hanem Magyarország kerül veszélybe, ha nem küzdjük le a vakcinával szembeni félelmeinket.

A MOK kampányfilmjében történelmi személyek, híres magyarok biztatnak mindenkit az oltásra, miközben nyilatkoznak arról, hogy ők maguk miért oltatnák be magukat. A kampányfilmből az is kiderül, hogy nem az oltás az igazi kockázat, hanem az, ha a jelenlegi helyzet túl sokáig fennmarad.