Ezért nem leszek koszorúslány a húgom esküvőjén

Borítókép: Ezért nem leszek koszorúslány a húgom esküvőjén Forrás: Getty Images
Tudom, ez nem valami szép dolog tőlem. Elmesélem viszont az előzményeket, hátha az segít megérteni, hogy fajulhatott idáig a kapcsolatunk a testvéremmel. Mira történe.

"Bár van köztünk négy év, mindig is nagyon közel álltunk egymáshoz a húgommal, a vérségi köteléken túl a legjobb barátok is voltunk. Egészen addig, míg úgy 7-8 hónapja rá nem jöttem, hogy a párom megcsal; méghozzá a vele. Azóta minden megváltozott. Ez pedig még messze nem minden, augusztusban ugyanis már az esküvőjüket tartják. A testvéremnek pedig még ahhoz is volt elég bőr az arcán, hogy engem kérjen föl koszorúslánynak" - kezd bele történetébe az elkeseredett nővér.

"Amikor aztán megmondtam neki, hogy rám ugyan ne számítson, még neki állt feljebb. Közölte, hogy ő pedig már a ruhámat is megvette és nagyon ideges lesz, ha kiderül, ha azt a pénzt csak ki kellett dobnia az ablakon.

Attól még, hogy az én ruhámat is megvetted, nekem egyáltalán nem kötelező ott is lennem
vágtam vissza.

Sírva fakadt, érzéketlennek és haragtartónak nevezett, majd bontotta a hívást.

Viszont tovább is van...mondjam még? – ahogy a mesében is kérdezni szokás. Mert hogy nem csak a drága hugicám, a szüleink is teljesen kiborultak azon, hogy visszautasítottam a testvérem "nagyvonalú" felkérését.

"Tudod, Lexi és David nagyon boldogok együtt, igazán megérdemlik, hogy olyan esküvőjük legyen, amilyet csak szeretnének" – szúrta be a csípős megjegyzést anyánk, amikor pár napja átmentem hozzájuk vacsorázni. "Nem gondolod, hogy már bőven elég idő eltelt azóta, hogy szétmentetek Daviddal? Ne nyalogasd már folyton a sebeidet, igazán nem kellene ezzel többé foglalkoznod. Lexi pedig megérdemli, hogy boldog legyen" – tette hozzá.

Felőlem legyen csak boldog, de én akkor sem vagyok hajlandó elmenni a hűtlen exem esküvőjére, hogy végignézzem, amint feleségül veszi a húgomat
nyomatékosítottam még egyszer.

Hiába, a szüleimnek ez olyan volt mint egy hatalmas arculcsapás. Apám ingerülten felpattant és fenyegetőzni kezdett; ha én ennyire önző vagyok, akkor bizony részéről fel is út, le is út. Kvázi kitagad...azóta nem beszéltem velük. Miközben folyton azon agyalok, vajon jól döntöttem-e vagy igazuk lehet és tényleg egy kicsit túlzásba estem?" – dilemmázik Mira.

Galériánkban olyan, híres testvérpárokról olvashatsz, akik kicsit sem jönnek ki egymással