„Kérjük, előző levelünket TEKINCSE tárgytalannak!”

„Kérjük, előző levelünket TEKINCSE tárgytalannak!”
Forrás: Sergei Gavrilov / Unsplash

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

E

Ezt a levelet kaptam nemrég egy szőnyegáruháztól, miután tévesen értesítettek arról, hogy megérkezett a rendelésem. (Nem rendeltem semmit.)

A helyesírási hiba annyira szúrta a szememet, hogy visszaírtam nekik, hogy ez fájt.

Utána magamba szálltam, és elszégyelltem magam, amiért hagytam, hogy a nyelvtannáci énem kerekedjen felül.

Az is eszembe jutott, nekem is mennyire rosszul szokott esni, amikor azt tapasztalom, hogy az olvasók sokkal készségesebbek akkor, amikor valamilyen kritikai észrevételt fogalmaznak meg, mint akkor, amikor tetszett nekik egy cikk: előbbi esetben nagyobb valószínűséggel ragadnak tollat, mint az utóbbiban.

Olvasd el ezt is:
Olvasd el ezt is: Ki beszél itt sekszpírül?

Amikor már éppen így szántam-bántam a beszólásomat, válaszlevél érkezett a szőnyegáruháztól: „Nekünk is.” Mármint hogy nekik is fájt, és elnézést kérnek a téves levélért is, és a helyesírási hibáért is.

Ekkor – ha már így párbeszédbe bonyolódtunk – én is szabadkozni kezdtem, és, elnézést kértem a korábbi beszólásért és hozzáfűztem, hogy mindenki hibázik, én is.

Erre ők: „De nem mindegy, mekkorát. Mi ma hibát hibára halmozunk.”

Ismét biztosítottam őket támogatásomról.

Olvasd el ezt is:

Végül is, azt is megtehették volna, hogy nem válaszolnak, sőt, megsértődnek. De ehelyett magukba szálltak és elnézést kértek, és bepillantást engedtek abba, hogy épp nehézségekkel küzdenek, de valahogy egyfajta humor is áradt a szavaikból.

Az az igazság, hogy nagyon szimpatikusnak találtam, ahogyan ezt az egészet kezelték. Mindjárt nézek is a honlapjukon valami jó kis szőnyeget. És elhatároztam, hogy a jövőben oda fogok figyelni arra, hogy több pozitív visszajelzést adjak.

Te vissza szoktál jelezni, amikor meg vagy elégedve egy szolgáltatással?

Általában igen
Nem jellemző

Azért van, amikor beszólni jó, és vannak nagyon vicces beszólások. Főleg gyerekektől.

Nézd meg a galériánkat>14 kép
14 szenzációsan pimasz beszólás kölyköktől
Tovább olvasok
Kép
Öt dolog, amit megtanulhatsz a macskádtól

Minden érintett tudja, hogy a Macskával szemben lehetetlen a falkavezért alakítani, vagy abban bízni, hogy egyszer majd demokratikus csapatot alkottok.

Kép
9 dolog, ami számomra természetes, de a férjemnek égnek áll tőle a haja

Díszpárnák, csinos bögrék, burjánzó növények a lakásban. Minden női szívet megdobogtatja legalább az egyik, ám életünk párjai szívük szerint eltüntetnék mindet, amint kitesszük a lábunkat a lakásból.

Kép
Milyen borokat válasszunk előételekhez?

Akárcsak az italok sorában az aperitifnek, úgy az étkezések során az előételeknek is megvan a fontos szerepük. Érdemes a menüsort is ugyanúgy felépíteni, mint ahogy a borok kóstolási sorrendjét felállítani, vagyis a könnyű ételekkel és italokkal kezdeni, majd fokozatosan haladni a tartalmasabb fogások és a testesebb, érettebb borok felé. Mivel az előétel amolyan első fogás előtti étvágygerjesztő, leginkább könnyedebb, lendületesebb, frissebb borok kerülnek mellé pohárba. „Kóstoljunk bele” néhány hideg és meleg előételbe, és a hozzájuk párosítható borokba!

Kép
Megnéztem Grecsó Krisztián és Grecsó Zoltán önálló estjét

A „Többet magunkról” című darabbal a Grecsó név végérvényesen összművészeti branddé vált. Jobb nem is történhetett volna vele.

Kép
A tehénpuki és -böfögés életveszélyes!

A szarvasmarhák tejet és húst adnak nekünk. És jó sok metánt. A metán meg az egyik legveszélyesebb üvegházgáz: a klímakatsztrófához nagyban hozzájárul. De most úgy tűnik, a metánnak annyi.

Kép
Dubajban az anyák szülés után mell- és hasplasztikát is kérhetnek - ez ott természetes

Anyukák mesélnek, milyen a terhesség és a szülés Dubajban, Svédországban, Hollandiában, Franciaországban és Angliában.

Kép
Másfél évtized után elengedtem az örökbefogadást, és most boldog vagyok

Nem esett teherbe, de kétségbe sem. Járta az egészségügy rondabugyrait, a kórházakat, a borsos árú magánrendeléseket, a meddőségi klinikákat. Végül az örökbefogadás mellett döntött. Üdvtörténet nincs, mégsem vág eret magán emiatt. Ági kálváriája és felszabadulása.

Kép
Vérnyomáscsökkentő ételek

A szívbetegségek elkerüléséhez a magas vérnyomás az a kockázati tényező, amit az összes közül a legkönnyebb orvosolni. A megfelelő étkezéssel sokat segíthetsz!

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem