Virtuális névnapi bulimon elviszlek a kedvenc helyeimre

virtualis,buli,Egerszalók,selyem
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A koronavírus-járvány alatti össznépi szociális távolságtartásban mindenki otthon, a szeretteitől elzárva ünnepel, ha születésnapja, névnapja van? Betti szerint egy frászt.

„Drágáim! Megtámadott az ötletem. Ma Beáta napja van. Érintett vagyok a témában. Tudom, hogy sokan köszöntenétek különböző csatornákon. Mit szólnátok, ha tartanánk egy virtuális névnapi bulit? Benne vagytok? Többször bejelentkezem ma Egerszalókról. Mutatok valami kedveset, érdekeset, elviszlek titeket a kedvenc helyeimre. Nem érintkezem másokkal, megtartom a 3 métert.”

virtuális,buli
forrás: Pintér Beáta

Pintér Beáta selyemfestő március 22-i Facebook-turnéja a kertjében kezdődött, és ott is ért véget, miközben érintette a helyi fürdőt, a kedvenc templomait, a Sáfránykertet és a barlanglakásokat, a Sódombot és „Szent Andit”, vagyis a St. Andrea Szőlőbirtokot. Miközben bejárjuk Bettivel Egerszalókot, Safranekkel, a macskával is megismerkedünk, megcsodálhatjuk Betti bimbózó nárciszait, na és a duzzadó japánbirs-bimbókat. Bekukkantunk az Alma Relaxba, ami Bettiék többgenerációs vendégháza, ahol összejöhetnek a „Skype-családok”, valamint a még épülő Angyalos Házba is, ami Bettinek „szívem szerelme, életem értelme”.

virtuális,buli,egerszalók,selyem
forrás: Pintér Beáta

Selyemfestő műhelyként szolgál majd, de ami talán még ennél is fontosabb, hogy itt végre megvalósulhat majd régóta dédelgetett álma: olyan hétvégéket szeretne tartani nőknek, amely során alkotás közben töltődhetnek fel (azért az időbe éjszakai fürdőzés és borkóstolás is bele fog férni a tervek szerint). A négy kétágyas szobát Betti a saját „angyalairól”, azaz a dédmamájáról, a két nagymamájáról és az édesanyjáról nevezte el Marinak, Tecának, Icának és Mancinak.

virtuális,buli,egerszalók,selyem
forrás: Pintér Beáta

„A virtuális névnapi buli ötlete úgy jött, ahogy szokott: lendületből – meséli Betti. Én nem szeretem a »Minden kedves Beátának...« típusú üzenőfal-kívánságokat, ráadásul már évekkel ezelőtt arra jutottam, hogy sokkal jobban szeretek én ajándékozni, mintha engem ajándékoznak meg. Arra is gondoltam, hogy olyan helyen élek, ahová talán sokan vágynak, de most nem jöhetnek: hát elviszem nekik én a legkedvesebb helyszíneimet.”

Betti Verpeléten született, de később sokáig Debrecenben élt. Mint mondja, belül soha nem vált nagyvárosi emberré, mindig visszavágyott oda, ahol csend és nyugalom van, és az élet emberi léptékben zajlik. Pár éve a családjával visszaköltözött kedves szülőhelye szomszédságába, Egerszalókra.


Így ne köszönts senkit a név- vagy szülinapján!

„50 éves leszek az idén. Én már nem akarok olyat csinálni, amihez nincs kedvem, és nem keresem azoknak az embereknek a társaságát, akik megbántanak. Mindent, amit teszek, azért teszem, hogy boldogságot sugározzak mások felé.”


Nem kell feltétlenül a négy fal közé zárkóznod!
Nem kell feltétlenül a négy fal közé zárkóznod! Mi a különbség a karantén és a szociális távolságtartás között?

virtuális,buli,egerszalók,selyem
forrás: Pintér Beáta

„Köszönöm, hogy velem voltatok. Most pedig megyek, és csinálok egy jó kis vacsorát a családnak. Lehet, hogy egy pezsgőt is kibontunk!” – búcsúzik Betti pink kapucniban, és a nappalimban én is kortyolok egyet az egészségére.


Azok az óriási régi bulik!!! nézd meg a galériát...

Nézd meg a galériánkat>46 kép
Ezt bánhatod, hogy kihagytad! Szédítő fotók a Studio 54-ből, egy olyan korszakból, amikor még igazán tudtak bulizni

Tovább olvasok
Kép
Molnár Ádám: Mit tanácsol egy boldogságkutató?

Szeptember 24-én az Éva Psziché Est vendége lesz Molnár Ádám szoftver architekt és boldogságkutató. Most elmondja, szerinte mit kellene – kedvenc kifejezésével élve – meghackelni azért, hogy boldogabbak legyünk.

Kép
Miért tesz idegessé a hosszas maszkviselés? És van-e erre megoldás?

Szögezzük le az elején: jómagam maszkviselő állampolgár vagyok, úgy gondolom, hogy ha a maszkkal kicsit is akadályozhatjuk a koronavírus terjedését, akkor viseljük! Persze jár némi kellemetlenséggel: összegyűjtöttem pár zavaró tényezőt és azt is végiggondoltam, mi lehet ezekre a megoldás.

Kép
10 hely ahová messziről is érkeznek utazók, csak hogy jót ehessenek

Bár most csak gondolatban utazhatunk mindenfelé (vagy annak az ódiumával, hogy hazajövet betartjuk a tíznapos karantént), tegyük félre a következő listát a szebb- szabadabb napokra!

Kép
Fújd le a szörnyeket spricnivel: 7 trükk és varázslat gyerekekhez, amikor az észérvek nem működnek

Többet viccel, mint erővel! Vesd be a humort és a varázslatot, ha el akarsz érni valamit, amit szép szóval nem tudtál.

Kép
Olyan volt, mintha másodszor veszíteném el a szüzességemet – csak sokkal jobb

Amikor húsz év után tönkrement a házasságom, tudtam, hogy nehéz időszak következik, de arra nem számítottam, hogy ennyire hiányozni fog a szex. Lívia története

Kép
Napi horoszkóp szeptember 23.: a Kosok kiállnak magukért, az Ikrek szembe mernek nézni a problémáikkal

Ma is érdemes néhány percet a horoszkópodra szánnod, hisz ismét izgalmas üzeneteket olvashatsz, amelyek egyenesen a csillagoktól jöttek!

Kép
Öt dolog, amit megtanulhatsz a macskádtól

Minden érintett tudja, hogy a Macskával szemben lehetetlen a falkavezért alakítani, vagy abban bízni, hogy egyszer majd demokratikus csapatot alkottok.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem