Megnégyszerezi a társtalálás esélyét, ha van kutyád

101 kiskutya,kutya,kutyatartás
Forrás: Pinterest

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

L

Legalábbis ez derül ki egy nemrégi felmérésből, amelyet 2000 kutyatulajdonos körében végeztek.

A felmérés azt mutatta ki, hogy a kutyagazdik csaknem fele szerzett új barátokat a kutyasétáltatások során. Mi több, átlagosan négy emberrel ismerkedtek meg séta közben vagy a kutyaiskolában.

Olvasd el ezt is!

A megkérdezett gazdák a kutyatartás egyéb jótékony hatásairól is beszámoltak:

  • 54%-uk úgy vélte, hogy a háziállata segített növelni az önbizalmát, ami megkönnyítette, hogy idegenekkel kommunikáljanak,
  • csökkent a stressz-szintjük, amióta kutyájuk van,
  • több időt töltenek a szabadban
  • és általában az egészségük is javult,
  • mi több, felpezsdült a szerelmi életük: a válaszolók egyhatoda ismert valakit, aki a kutyája segítségével ismerkedett meg a párjával.
kutya,játék,séta
forrás: Unsplash

A kutyatulajdonosok egy héten átlagosan hét és fél órát töltöttek a kedvencük sétáltatásával. Egyharmaduk elismerte, hogy szívesebben sétáltatnak kutyát egy másik ember társaságában.

A fentiek amúgy azt jelentik, hogy maguk a kutyák is rendszeresen forgolódnak társaságban: a gazdik 60%-a úgy véli, hogy van nekik „kutyabarátjuk”. Sőt, egy kutyának átlagosan három barátja van, és egynegyeden egy „sétatárssal” is büszkélkedhetnek, mármint egy másik kutyával, akivel rendszeresen együtt sétálnak.

A kérdőívben részt vevők négyötöde fontosnak tartja, hogy egy kutyának magának is legyenek barátai, akikkel sűrűn találkoznak. Egyharmaduk pedig már szervezett is ilyen találkozókat a kutyája számára.

„Azon kutyák között, akik jól kijönnek egymással, erős kötelék alakulhat ki és olyan készségeket sajátítanak el, amelyeket az emberek fel sem ismernek” – kommentálja az eredményeket egy amerikai kutyaviselkedés-kutató, Nick Jones, és hozzáteszi:

A kutyák könnyen hozzájárulnak, hogy beinduljon a társalgás olyan emberek között is, akik mellett amúgy szó nélkül elmenne az ember.

Nézd meg ezt a galériát is, hogy meggyőződj róla, micsoda változást képes generálni egy kutya a családban:

Nézd meg a galériánkat> 26 kép
Apa azt mondta: ide ugyan nem jön kutya! Kis idővel később...

goodnewsnetwork.org

Tovább olvasok
A szülői értekezlet valójában egy háromórás kabaré

Valahogy nagyon hamar eljött megint az idő, amikor nekünk, szülőknek is be kell ülni az iskolapadba kornyadozni... Ilyenkor csak úgy záporoznak a poénok – még ha nem is mindig annak szánták őket.

A kor csak illúzió – szívdöglesztő férfi modellek 40 felett

Egyeseknek igenis jót tesznek az eltelt évek. Amíg sok esetben a saját stílus megtalálására is hosszú éveket kell várniuk, úgy az érettség, a sárm is bizonyos kor felett érkezik meg igazán a férfiak életébe.

„Még 12 évünk van megmenteni a Földet” – mi ez az Extinction Rebellion és miért kelti itt a pánikot?

Mi a radikálisabb, egy partra sodródott bálnatetem a gyomrában harminc kiló műanyag hulladékkal vagy egy csapat aktivista, aki halottnak tetteti magát a köztereken? Az Extinction Rebellion ennél fontosabb kérdésekre is választ kínál, illetve követel.

Napi horoszkóp szeptember 19.: a Bikák az álmaikat igyekeznek megvalósítani, az Oroszlánok új lehetőség előtt állnak

Mára is izgalmas üzeneteket tartogatnak a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópod!

Tervezzünk telefontokot ajándékkal!

Ha egyedi tok tervezésére adjuk a fejünket, akkor alaposan nézzünk körül, mert nem mindig az a jó, ami a legolcsóbb. Egy igazán megbízható webáruház a legtöbb esetben rendelkezik referenciával, ahol a már elkészült munkáikat vehetjük szemügyre.

Hogyan észlelhető a túlterheltség?

Gyermekek esetén fontos, hogy a túlterheltség jeleit időben észrevegye a szülő. Szerencsére napjainkban sok gyermek sportol rendszeresen, sajnos azonban néha a komoly, feszített edzéstempó túlterheltséget okoz.

Hogyan növeljük ingatlanunk értékét modern világítás megoldással?

Egy ingatlan piaci értéke folyton változik. Rajtunk kívülálló okok is befolyásolják, úgymint elhelyezkedés vagy a környék változása. Ám az érték növekedését vagy csökkenését befolyásoló tényezők legtöbbje az ingatlanban lakókon múlik.

A leghíresebb UNICEF-nagykövetek

A hírnevet és a pénzt jó dolgokra is lehet használni. Így tesznek a következő sztárok is, akik az Unicef jószolgálati nagyköveteiként segítenek a világ rászoruló gyermekeinek.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Nem kell választanod! Két kedvenc magazinodat most egy áráért kapod meg. Fél év (5 lapszám) Éva + ajándék fél év (5 lapszám) InStyle 7950 Ft helyett 3180 Ft

Csak 3180 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem