10 sztár, aki menhelykutyát fogadott örökbe

sztárok,menhelykutya,amanda seyfried,hilary swank,kutya örökbefogadás
Ahogy Magyarországon, az Egyesült Államokban is rengeteg kóbor kutya él, és az örökbefogadással a szaporulat is csökkenthető. Erre hívják fel a figyelmet hollywoodi sztárok tucatjai, és van köztük, például Amanda Seyfried vagy Hilary Swank, aki rendszeresen jótékonykodik állatvédő szervezeteknél.

Ha háziállatot szeretnél, fogadj örökbe egyet, ne vásárolj. Ezt az elvet népszerűsítik a galériában szereplő sztárok; van köztük, aki nem is menhelyen vagy fajtamentő egyesületen vagy más szervezeten keresztül tett szert kutyára, hanem egyszerűen megsajnált egy kóbor kutyát az utcán és hazavitte. Egy kutyát örökbe fogadni sokszorosan megtérül. Jó néhányan a hírességek közül is arról számolnak be, hogy szó szerint a legjobb barátjukra tetek szert. Vagy családtagra, aki feltétel nélkül szereti őket.

Magyarországon egyes adatok szerint kétmillió kóbor kutya él. Évente több tízezer kutya kerül be a gyepmesteri telepekre és a menhelyekre, és az összes kutyának mindössze 5-10 százaléka ivartalanított. Ezeket a szomorú számokat is csökkenthetjük örökbefogadással, hiszen a felelős állattartással a "hajléktalanul" születő kutyák száma is csökken. Amennyiben kutyát szeretnénk a családba, nagyon is érdemes megfontolni, hogy örökbefogadás útján tegyünk szert a kedvenceinkre, persze csak ha kényelmes, szerető otthont tudunk biztosítani nekik. Nézegessetek megkapó képeket sztárokról és kutyáikról; kövessétek a példájukat.