7 zöldség, amiből márciusban kéne a legtöbbet ennünk
A fogyasztói árak drasztikus emelkedése óta szinte mindenki jobban megnézi, mi kerül a kosarába az üzletekben vagy a piacon, és egyre többen választanak szezonális zöldségeket, gyümölcsöket. De nemcsak a kedvezőbb árak miatt érdemes olyan élelmiszert vásárolni, ami éppen akkor érik, hanem a tápértékük miatt is. Mert hiába kapható már szinte minden zöldség, gyümölcs egész évben, szezonon kívül általában üvegházakban, mesterségesen érlelik őket, így kemikáliákkal ugyan tele lesznek, de vitaminnal aligha. Ráadásul például a paradicsom, amit télen megveszünk a szupermarketben, biztosan nem lesz olyan finom, mint az, amit nyáron a nap érlel.
Tél végén már szomjazunk a friss zöldségekre, gyümölcsökre, utóbbiak közül ráadásul egyedül az alma és a körte az, ami ilyenkor szezonálisnak számít, mivel az őszi betakarításból még a legtöbb fajta kitart. De márciusban már rengeteg korai idényzöldség kerül a piacokra, boltokba, illetve a szerencsések saját kertjükben is betakaríthatják őket.