Szabó Zsófit a karantén visszavezette a sporthoz és ez mínusz 7 kilót jelent

futás,futni, Forrás: Szabó Zsófi
Pár nap múlva ismét félmaratont fut Szabó Zsófi, az RTL Klub Reggeli népszerű műsorvezetője, aki nem tagadja, a karantén indította el újra a futás útján. Pár hét alatt hatalmasat fejlődött a kisgyermekes édesanya - többek között erről is mesélt a Runner’s Worldnek.

A runnersworld.hu interjúja.

Korábban is sportos életet éltél?

Sokféle mozgásformát kipróbáltam már az elmúlt évtizedekben: karatéztam, úsztam, balettoztam, jártam aerobikos rock&roll-ra, de az igazi szerelem a lovaglás volt, ezt versenyszerűen is űztem. Évekkel ezelőtt egyszer már rendszeresen futottam, tudtam mennyit adott nekem ez a sport.

Meddig jutottál akkor a futással?

8 éve többször is teljesítettem a félmaratot, aztán elhunyt édesapám, és nem volt lelki erőm semmihez. Újra visszatért az életembe a lovaglás, így ismertem meg a férjem. Majd családot alapítottunk, megszületett a kisfiunk. 6 évig nem futottam, most hogy már Mendel elmúlt 2 éves, éreztem azt, hogy újra hiányzik a mozgás. A szoptatás után is nekikezdtem már, de akkor egy nagy élő showban vettem részt, ami sok elfoglaltsággal járt és Mendel is nagyon pici volt még, így akkor ez abbamaradt. Most viszont jött a karantén: sokkal ingerszegényebb lett a környezet, elmaradtak a programok, ettünk is rendesen, így feljött néhány kiló.

A karantén vége felé életmódváltásba kezdtünk a férjemmel: figyelünk az étkezésre, mellette futunk, ami olyan jól megy, hogy már lement 7 kg! Még mindig nagyon nehéz otthon hagynom a kisfiamat, mikor elindulok futni, de tudom, hogy ezzel neki is jó példát mutatok, és most már nem bánja, ha elindulok. Sőt, mikor hazaérek, azt is szokta mondani: Anya, ügyes voltál!

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

Mire készülsz most?

Maximalista vagyok, és mindig a következő célra koncentrálok, ami jelenleg a jövő hétvégi félmaraton. Most sokkal komolyabban készülök, mint 8 éve: heti 5-6 alkalommal futok. Ebben van 2 hosszúfutás, 2 gyorsító edzés és 1-2 lazább futás. Már könnyen megy a 15K is. Azon dolgozom, hogy a pulzusom alacsonyabb legyen. Nagyon beszippantott a futás, de tudom, hogy nem szabad túlfutnom magam, erre igyekszem figyelni. A célom most az, hogy 2 órán belül fussam a félmaratont.

Miért élvezed most ennyire a sportot?

Nagyon sokat ad a mozgás, feltölt és sikerélményt ad. Imádom a családomat, szeretem nagyon a munkám, de most jöttem rá, hogy nekem a sporttal teljes az életem.

A cikk további részét a linkre kattintva olvashatod!

Képtelen voltam lefogyni a futástól, amíg be nem vezettem ezt az 5 szokást